Keloğlan 'Yeni Masal' sinemaseverlerle buluşuyor

Keloğlan 'Yeni Masal' sinemaseverlerle buluşuyor

Türk masal kahramanlarından Keloğlan'ın fantastik bir yorumla beyazperdeye aktarıldığı Keloğlan- 'Yeni Masal' 7 Eylül'de (yarın) sinemaseverlerle buluşacak.

2018.09.05 14:43 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:44 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Keloğlan 'Yeni Masal' sinemaseverlerle buluşuyor

VTR Production yapımcılığında vizyona girmeye hazırlanan filmin özel gösterimi, önceki gün Kanyon AVM Cinemaximum Sinemaları'nda yapıldı. Çocuk izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösteriminde salondan kahkaha eksik olmadı. Çocuk özel gösterimi için hazırlanan Keloğlan maskesi ve 'Doğaya sahip çık' sloganıyla animasyon karakterlerin stickerları konuklara dağıtıldı. 7'den 70'e herkesin izleyebileceği bir yapım olan Keloğlan 'Yeni Masal', gala sonrası da rengarenk görüntülere sahne oldu. Çocuklar, Keloğlan rolündeki Atilla Doğukan Türkyılmaz ve Emir karakterini canlandıran Kaya Akkaya ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Keloğlan 'Yeni Masal'da Keloğlan karakterine can veren Atilla Doğukan Türkyılmaz "Özel bir çocuk gösterimi yaptık. Çocuklar çok keyif alarak, eğlenerek izledi. Hayallerindeki kahramanı gördüler. Yeni nesil Keloğlan hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İlk kez bir sinema filminde başrolde oynayan Türkyılmaz "Kürkler yalnızca hayvanlara aittir, insanlara değil mottosuyla yaşanan olayların önüne geçmek, insanların hayvanların da eşit haklara sahip olduğunu anlamak için bu sevgi çocuklara aşılanmalı. Biz de bunu yapmaya çalıştık" açıklamasında bulundu.

Filmde bir roman yazarak Keloğlan'ın günümüze gelmesine sebep olan Kaya Akkaya "İnsanlarla ve hayvanlarla sevgiyle ilişki kuran bir karakter Keloğlan. İnsanlar hayallerinin peşinden gitmeli. Hayat herkes için şanslı değil. Hayatta en önemli şey mutluluk. Emir karakteriyle bunu işliyoruz" dedi.

"MASALI TEKNOLOJİYLE HARMANLAYIP FANTASTİK BİR KELOĞLAN YARATMAYA ÇALIŞTIK"

Yönetmen Süleyman Mert Özdemir "Hayvanlar günümüzde eşya statüsü görüyor. İzleyici bu filmle, Keloğlan'ı ve hayvan sevgisi mesajını güzel bir sinematografiyle izleme şansı yakalayacaklar. Keloğlan gibi bir masal kahramanını yeniden yorumlarken tedirgin olmadım. Amacımız bu masalı günümüz teknolojisiyle harmanlayıp fantastik bir Keloğlan çıkarmaktı. Farkımız da bu. Hayvan sevgisi mesajıyla bir Keloğlan sunuyoruz. Filmimiz kesinlikle bir aile filmi. Çocuklarınızı elinden tutup sinemaya getirebileceğiniz bir yapım" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIM İLK DEFA GEÇEN SENE MİSKET GÖRDÜ"

Gösterime ünlü oyuncu Barış Kılıç, oğulları Batu ve Emir ile, Şebnem Özinal da kızı Ayşe ile katıldı. Barış Kılıç "Keloğlan'ı çocuklarım her zaman masallardan duyuyordu. Hepimizin kahramanıydı Keloğlan. İyi niyetli, şirin hali ve annesiyle çatışmaları çocukluğumuzu süslerdi. Yapımcı Galip Gültekin ön gösterimde çok güzel tepkiler almış" ifadelerini kullandı. Kendi çocukluğundan bahseden Barış Kılıç "Sınırlı bir yaramazlığım vardı ama sakin bir çocuktum. Bu yaşlarda benim yaşadığım yer bir mahalleydi. Mahalle kültürümüz vardı. Oyunlar oynardık, sabah çıkıp akşama kadar. Çocuklarıma bahsediyorum, eskiye dair şeylerden haberleri yok. Geçen sene ilk defa misket gördü çocuklar İnanın çok üzülüyorum, zaman zaman biz de teknolojinin nimetlerinden faydalanmıyor değiliz ama bunun bir yerde sınırlanması lazım. Ben 7-8 yaşlarında minibüse biner, semt değiştirirdim. Şimdi 10 yaşındaki çocuğu bakkala gönderemiyorsun. Bu yüzden Keloğlan gibi filmler ve verdiği mesajlar çocuklarımızın geleceği için çok önemli. . Ben çocuklarıma doğal oyunlar ve doğal yaşamayı aşılamaya çalışıyorum" dedi. Kılıç, "1 yıl dinlendim, motivasyonum yerinde. Artık yeni sezonda çalışmaya başlıyorum" müjdesini verdi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.09.05 14:43 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:44 - HABER MERKEZİ
A