Karadeniz'in ortasında günlerce mahsur kaldılar

Karadeniz'in ortasında günlerce mahsur kaldılar

Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı bulunan liman şehirlerinden Novorossisk'te şişme botla denize açılan çift 5 gün boyunca mahsur kaldı.

2018.08.24 12:00 - Son Güncellenme: 2018.08.24 12:01 - Güncel
A
Karadeniz'in ortasında günlerce mahsur kaldılar

Novorossisk'te balık tutmak için botlarıyla Karadeniz'e açılan çift, bir süre sonra akıma kapılarak Karadeniz'in ortalarına doğru ilerlemeye başladı. Akıntıya karşı kürek çeken çift botunu sahile çekemedi. Güneşin altında 5 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen çift fırtına nedeniyle sürekli sürüklendi. Mahsur kalan çift tam 5 gün sonra Yunanistan bandıralı 'Critie Rock' gemisiyle karşılaştı. Gemidekilere seslenen çift gemi mürettebatı tarafından kurtarıldı. 

KİMSENİN HABERİ OLMADI 
Yaşanan ilginç olay üzerine gemi mürettebatı çifte hemen yardım ederek gemiye aldı. Çift, kurtarıldıkları ilk an çok aç olduklarını, günlerdir yemek yemediklerini, su içmediklerini söyledi. Gemi mürettebatı ise sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Gemide yemek ve su verilmeyen çift sahil güvenlik ekipleri tarafından gemiden teslim alındı. Hastaneye kaldırılan çifte kontrollü olarak yemek ve su verildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.24 12:00 - Son Güncellenme: 2018.08.24 12:01 - Ali Yaşar
A