Kapıkule'de kuyruk hafta başına sarktı

Kapıkule'de kuyruk hafta başına sarktı

Yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIRlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

2018.12.03 11:37 - Son Güncellenme: 2018.12.03 11:37 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kapıkule'de kuyruk hafta başına sarktı

Avrupa'ya çıkış yapmak isteyen TIRlar, Edirne'deki sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu. 

İhracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan TIR sürücüleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

Yoğunluk nedeniyle TIR parkında da yer kalmadı. Polis ekipleri sırayı bozan bazı TIR şoförlerine trafik cezası kesti. 

Kapıkule Sınır Kapısında yaklaşık 600, Hamzabeyli Sınır Kapısı ise 320 TIR yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. 

"Soğuktan TIRların içinden çıkamıyoruz"

TIR şoförü Burhan Bayer, yaptığı açıklamada 3 gündür kuyrukta sıranın kendisine gelmesini beklediğini, gümrüğe henüz giriş yapabildiğini anlattı.

TIR şoförlerinin sadece TIR kuyruklarında değil soğuk havayla da mücadele ettiğini dile getiren Bayer, yetkililerden problemlerin çözümü için yardım istedi.

Fransa'ya giden Hakkı Zengin ise 2 gündür 3 kilometrelik yolu bitiremediklerini, kuyrukta büyük sıkıntı çektiklerini anlattı.

Tüm TIR şoförlerinin bazı ihtiyaçlarını kuyruklarda karşılayamadığını anlatan Zengin, "Lavabo yok, tuvalet yok, soğuktan TIRların içinden çıkamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bunun üzerine bir de sollama yapan TIRlar var." dedi.

Bulgaristan'ın TIR yoğunluğunu giderememesi durumunda, kuyruğun hafta sonuna doğru daha da artması bekleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.12.03 11:37 - Son Güncellenme: 2018.12.03 11:37 - HABER MERKEZİ
A