Kanal İstanbul'dan sonra Kanal Ankara projesi

Kanal İstanbul'dan sonra Kanal Ankara projesi

Büyükşehir Belediyesi, 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. Kanal Ankara, yine Gölbaşı'na yapılacak olan Millet Bahçesi ile birleştirilecek.

2018.11.05 12:19 - Son Güncellenme: 2018.11.05 12:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kanal İstanbul'dan sonra Kanal Ankara projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesi ile ilgili ihaleyi geçtiğimiz aylarda iptal etmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, projenin değil, ihalenin iptal edildiğini ve yeni ihalenin ise projenin tamamını kapsayacak şekilde gerçekleştirileceğini dile getirmişti. Çılgın projenin akıbeti başkentliler tarafından merak konusu olurken Kanal Ankara ile ilgili flaş bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

UZUNLUĞU 9.2 KM

Gölbaşı sınırlarındaki Mogan Gölü ve Eymir Gölü'nün devamı niteliğinde olan 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredileceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ve başkentte Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu alan ile Gölbaşı'na yapılmasına karar verilen Millet Bahçelerini hayata geçirecek olan bakanlığın Kanal Ankara'nın da yapımını üstlenmesi bekleniyor.

7 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

7 etaptan oluşan Kanal Ankara projesi yeşil alanları ve sosyal alanları ile ön plana çıkıyor. İçerisinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümleri oluşturulan Kanal Ankara'nın tamamlandığında başkentin yeni sembollerinden birisi olması hedefleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.11.05 12:19 - Son Güncellenme: 2018.11.05 12:19 - HABER MERKEZİ
A