Kadın milli basketbolcularda hedef madalya

Kadın milli basketbolcularda hedef madalya

İspanya'da 22-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek FIBA Dünya Kupası'na katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları, organizasyondan madalya ile dönmek istiyor.

2018.08.06 14:46 - Son Güncellenme: 2018.08.06 14:47 - Spor
A
Kadın milli basketbolcularda hedef madalya

İspanya'nın Tenerife kentinde 22-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2018 FIBA Dünya Kupası'na katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları Asena Yalçın ve Merve Aydın, organizasyondan madalya ile dönmek istediklerini söyledi.

Turnuva kapsamında hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlılarda Asena Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Avustralya, Arjantin ve Nijerya'nın bulunduğu grupta ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurgulayan Asena, "Hedef her zaman madalya. Grubumuzda ilk iki maç bizim için çok önemli. Şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Çok önemli maçlar oynayacağız. Çok iyi konsantre olup, rakibimizi iyi analiz edip, oradan çok iyi şekilde döneceğiz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Yapabildiklerimizi en üst seviyeye çıkartmaya odaklandık"

Sezonu erken bitiren bir ekip olarak kamp sürecine rakiplerinden önce başladıklarını ifade eden Milli oyuncu Merve Aydın da, şunları aktardı:

"Çalışmalarımız için yeterli süremiz olacak. İyi bir takımız, enerjik bir ekibiz. Yapabildiklerimizi en üst seviyeye çıkarmaya odaklandık. Gruptaki takımların yaptığından ziyade, bizim yapacaklarımızı en üst noktaya taşımamız daha önemli. Maç maç, rakip seçmeden yapabildiklerimizi en üst noktaya taşımalıyız."

Çok zor bir grupta yer almadıklarını ve Avustralya kadar kendilerinin de iyi bir takım olduğunu savunan Merve, şunları kaydetti:

"Maç günü oraya en iyi şekilde gelen takımın sahadan galip ayrılacağını düşünüyorum. Rakibin bir önemi yok. Yenemeyeceğimiz takım yok. Hedefimiz elbette madalya. Başarıya ulaşmak, her gün daha iyisini yapmaktır. Ben de kendi adıma her geçen gün daha iyisini yapabilmek istiyorum. Sürekli eksiklerimin üzerine gidiyorum."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.06 14:46 - Son Güncellenme: 2018.08.06 14:47 - Gülcan Tekin
A