Juncker: "Biz de aynısını yaparız"

Juncker: "Biz de aynısını yaparız"

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, ABD Başkanı Donald Trump`a gözdağı verdi. "Eğer ABD otomobil vergilerini artırırsa biz de aynısını yaparız." açıklamasında bulundu.

2018.08.31 10:38 - Son Güncellenme: 2018.08.31 10:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Juncker: "Biz de aynısını yaparız"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD Başkanı Donald Trump ile otomobil gümrük tarifeleri konusunda Washington'da vardıkları uzlaşmanın geçerli olmaya devam ettiğini umduğunu söyledi.

Juncker, ABD'nin bu uzlaşmadan farklı hareket ederek AB'den otomobil ithalatına ek gümrük tarifeleri uygulamaya karar vermesi halinde, Avrupa Birliği'nin de kendi gümrük tarifelerini uygulamaya geçireceğini vurguladı.

Trump, dün Bloomberg News'a Oval Ofis'te verdiği demeçte, Avrupa Birliği'ni Çin ile karşılaştırmış, AB'nin otomobil ithalat tarifeleri için teklifinin yeterince iyi olmadığını söylemişti.

Alman ZDF televizyonuna konuşan Juncker, AB'nin hiç kimsenin ticaret politikalarını belirlemesine izin vermeyeceğini belirterek, "Eğer Washington anlaşmayı ihlal eder ve otomobile ithalat tarifeleri uygular ise biz de aynısını yaparız" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.31 10:38 - Son Güncellenme: 2018.08.31 10:39 - HABER MERKEZİ
A