'İzahı olmayan belge bulundurmayın' talimatı!

'İzahı olmayan belge bulundurmayın' talimatı!

Tekirdağ'da FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, örgüt içerisinde görevli olan ve ATM diye adlandırılan kişilerin, kripto yapı içerisinde görev yapan asker veya askeri öğrencilerin kullandıkları elektronik cihazları formatladığı ve "izah edilemeyecek belgeler" diye adlandırdıkları dokümanları ortadan kaldırdığı belirtildi.

2017.11.12 11:34 - Son Güncellenme: 2017.11.12 11:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'İzahı olmayan belge bulundurmayın' talimatı!

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki  (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede,  örgüt içerisinde görevli olan ve  Arama Tarama Mesulü (ATM) diye adlandırılan  kişilerin, kripto yapı içerisinde görev yapan asker veya askeri öğrencilerin  kullandıkları elektronik cihazları formatladığı ve "izah edilemeyecek belgeler"  diye nitelendirdikleri dokümanları ortadan kaldırdığı ifade edildi. 

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 135 sayfalık  iddianamede, 13'ü tutuklu 20 sanığın, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek  amacıyla örgüt kurmak" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasının sanık ifadelerinden  hareketle detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki  yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin  arttığına işaret edildi.

İddianamede, kripto yapı içerisindeki  yapılanmanın detaylı olarak  anlatıldığı "Birim Yapılanması Terminolojisi" bölümünde ATM'lere ilişkin,  "ATM'ler, örgüt üyelerinin üzerinde ve evlerinde suç unsuru oluşturabilecek  örgütsel bilgi, belge, dijital materyal bulunup bulunmadığının tespitini yapan ve  dijital cihazları formatlayarak delilleri ortadan kaldıran örgüt mensuplarıdır."  bilgisi verildi.

İddianamedeki, kriptolara yönelik tedbirlerin anlatıldığı bölümde ise  şunlar kaydedildi:

"Bilgisayarlarda örgüt tarafından izah edilemeyecek bilgi  bulundurulmamalı, iletişimde kullanılan internet programları için muhakkak  surette VPN kullanılmalı, evde bandrolsüz kitap, CD bulundurulmamalı, kitaplar  izahı mümkün kitaplar olmalı. Evde mutlaka bir zula olmalı ve kullanılan şahsi  flaş bellekler temiz tutulmalı. Mesaj/WhatsApp gibi programlara dikkat edilmeli,  evde veya arabada örgütsel doküman bulundurulmamalı. Bu tedbirlerin alınıp  alınmadığı ATM tarafından habersiz bir denetleme mekanizması içerisinde kontrol  edilmektedir. Bilişim yakınlığı olan müdür, müdür yardımcısı ya da öğretmen  seviyesindeki herhangi bir birim görevlisi ATM olarak görevlendirilebilir."

Ayrıca iddianamede örgüt üyelerinin daha güvenilir  bir şekilde  iletişime geçmek için halka açık yerlerdeki "Wi-Fi" bağlantısını kullandıkları  aktarıldı.

İddianamede, "Telefon Wi-Fi'si ile iletişim" başlıklı bölümde şu  ifadelere yer verildi:

"FETÖ yapılanması içerisinde üst konumda bulunan örgüt mensupları  tarafından kendilerine bağlı bulunan asker şahıslara internete bağlanabilme  özelliği olan bir telefon verildiği, bu telefon içerisinde SİM kart bulunmadığı,  iletişim kurmak için telefona sahip olan şahsın halka açık alışveriş merkezi,  kafe, restoran gibi yerlerde internete bağlandığı, bu sayede önceden telefona  yüklenen 'ByLock, Cover Me, Tic-Toc, Kakao Talk' gibi programlar üzerinden  önceden gönderilen mesajların iletiminin yapılarak, örgütsel iletişimin  sağlandığı tespit edilmiştir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.11.12 11:34 - Son Güncellenme: 2017.11.12 11:34 - HABER MERKEZİ
A