İYİ Parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu'na şok!

İYİ Parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu'na şok!

İzmir'den 24 Haziran'da yapılacak genel seçim için milletvekili aday adayı olan, İYİ Parti kurucularından Yusuf Halaçoğlu, liste dışı kaldı. Kayseri'de liste başına yazıldığını; ancak bunu kabul etmediğini belirten Halaçoğlu, parlamentoda yer almasa da İYİ Parti'de hukuk devleti için mücadele edeceğini söyledi. Halaçoğlu'nun milletvekili adaylık listesinde bulunmamasıyla ilgili açıklama yapan partinin Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, "Kendisi Kayseri'den aday olmak istemediğini söyleyince maalesef listemizde yer alamadı" dedi.

2018.05.22 12:45 - Son Güncellenme: 2018.05.22 15:23 - Siyaset
A
İYİ Parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu'na şok!

İYİ Parti kurucularından Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, İzmir'den adaylık başvurusunda bulundu; ancak İzmir'den değil, Kayseri'den aday gösterildi. Kayseri'den aday olmayı kabul etmeyen Halaçoğlu, liste dışı kaldı. Ağustos ayında ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşeceklerini, bu nedenle ilk tercihinin İzmir olduğunu belirten Halaçoğlu, "İzmir'de oturacağım için İzmir'den başvuru yaptım; ama Kayseri'de 1'inci sırayı verdiler. Kabul etmedim. Tercihim, İzmir ve Ankara'ydı. Şimdi tekrar Kayseri'ye giderek, seçmenlerle ilgilenmem zor olacağı için Kayseri'den aday olmadım" dedi.

Listeye giremeyen Halaçoğlu, "Milletvekili olmak zorunda değiliz. Olmak isteriz; ama bu, şart değil. Vekil olmasam da partide mücadele etmeye devam edeceğim. Tek adam rejimini kabul etmiyorum" diye konuştu. Demokratik parlamenter sistemi savunduklarını ve bunu çıkar için yapmadıklarını kaydeden Halaçoğlu; parlamenter, demokratik, hukuk devletini savunanların çıkarının olmadığını söyledi. Halaçoğlu, "Çıkarımız olsa gider AKP'de yer alırdım" dedi. 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türkkan, Halaçoğlu'na Kayseri 1. sıranın teklif edildiğini, ancak kendisinin kabul etmediğini söyledi.

Türkkan, şunları söyledi:

"Sayın Yusuf Halaçoğlu Kayseri milletvekilimiz. Kendisinin de doğal olarak Kayseri'den aday olmasını parti yönetimi olarak öngördük. Kendisi de İzmir'den aday olmak istediğini, oraya yerleşmek istediğini ifade etti. Ancak Genel Başkan yardımcılarımızın İzmir'de liste başı adayı olmaları nedeniyle Kayseri konusunda aday olmasının uygun olabileceği ifade edildi. Kendisi de Kayseri'den aday olmak istemediğini söyleyince maalesef listemizde yer alamadı."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.05.22 12:45 - Son Güncellenme: 2018.05.22 15:23 - Gülcan Tekin
A