İyi Parti'de flaş karar!

İyi Parti'de flaş karar!

İYİ Parti'de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, il başkanlarına istifa çağrısında bulundu. Aydın, "İl başkanlarımızın yönetimleri ile birlikte istifa etmeleri konusunda tavsiye kararı alındı. İl başkanlarımızın sorumluluk içerisinde davranarak tavsiye kararına uymalarını bekliyoruz" dedi.

2018.08.30 19:19 - Son Güncellenme: 2018.08.30 22:40 - Siyaset
A
İyi Parti'de flaş karar!

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti Başkanlık Divanı, bugün Genel Başkan  Meral Akşener başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıda, partinin taşra teşkilatlarındaki revizyon çalışmalarına  imkan vermek ve yapılacak çalışmaları hızlandırmak amacıyla bütün il  başkanlarının yönetimleriyle beraber istifaetmeleri yönünde tavsiye kararı  alındı.

Söz konusu karar, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Koray Aydın imzalı bir yazıyla il başkanlıklarına iletildi.

Yazıda, "Daha yeni başlıyoruz" sloganıyla 12 Ağustos'ta  gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay'da partinin genel merkez organlarının  yeniden seçildiği hatırlatılarak, bu kapsamda ilk hedef olarak, yaklaşan yerel  seçimlere dönük çalışmaların hızlandırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Özellikle 24 Haziran seçimleri ve sonraki sürecin İYİ Parti açısından  büyük bir imtihan olduğu, bu dönemde kriz testlerinin başarıyla geçildiği ifade  edilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Kuruluşundan bugüne karşılaştığı sorunları başarıyla çözen ve  engelleri aşan teşkilatlarımızda zaman içinde deneyimli bir çekirdek kadro  teşekkül etmiştir. Bu kazanımın yanı sıra bilhassa seçimlerde başarılı  çalışmalarıyla temayüz eden çok sayıda partili arkadaşımızı da yönetim  kademelerine dahil etmek partimize büyük güç ve ivme kazandıracaktır. Öte yandan  yerel seçimlerde aday olacak her kademeden teşkilat yöneticilerine imkan ve  fırsat vermek, böylece yerel seçim sürecinde teşkilatlardaki boşalmaların önüne  geçmek ve nihayet yeni katılımlarla İYİ Parti ailesini daha da büyütmek partimiz  açısından büyük önem taşımaktadır."

"Revizyon elzem hale geldi"

İYİ Parti teşkilatlarında, 24 Haziran seçimlerindeki adaylıklar başta  olmak üzere çeşitli vesilelerle boşalmalar olduğuna vurgu yapılan yazıda, bu  nedenlerle yerel seçimler öncesi bir revizyon yapılmasının elzem hale geldiği  aktarıldı.

Yazıda, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nın aldığı tavsiye kararı  doğrultusunda, bütün il başkanlarının sorumluluk içinde hareket ederek  istifalarını genel merkeze sunmaları istendi.

İSTİFA GELDİ

İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ağırbaş ve İl  Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Uçma görevlerinden ve partilerinden istifa etti.

Ağırbaş yaptığı açıklamada, geçen yıl CHP'den istifa  ederek İYİ Parti'ye katıldığını anımsatarak dün itibarıyla partisinin il yönetim  kurulunda görev yapan Serkan Uçma ile istifa kararı aldıklarını söyledi.

İstifalarını noter aracılığıyla parti genel merkezine gönderdiklerini  aktaran Aırbaş "Benim beklentilerimi karşılayamadı. Partinin hiç olmazsa ana  muhalefet olmasını bekliyordum ama kısmet değilmiş diyelim. Oy olarak da  beklentilerimizin altında kaldı. Bizim de hatalarımız var. Benim istifamın genel  merkezin istediği istifalarla bir ilgisi yok, ben hem görevimden hem de partimden  istifa ediyorum." dedi.

"DOKU UYUŞMAZLIĞI VAR"

Artık İYİ Parti'de siyaset yaparak vakit harcamak istemediğini ifade  eden Ağırbaş, şunları söyledi:  "Partinin başarılı olamamasının nedeni kısa sürede teşkilatları  oturmadan seçimlere gidildi. Bir miktar içerde doku uyuşmazlığı da var. Belki o  da biraz sebep olmuş olabilir. Birçok olumsuzluk arka arkaya gelince böyle bir  başarısızlık söz konusu oldu. Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile yakın  siyaset yaptık. İstifa kararımızı ona da söyledik. 'İstifa tek taraflı bir  müessesedir, hayırlısı olsun' dedi. Önümüzdeki günlerde partide başka istifalar  da gelebilir, teşkilatlarda birtakım hareketlenmeler var."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.30 19:19 - Son Güncellenme: 2018.08.30 22:40 - Büşra Dikilitaş
A