İtalya Serie A'da heyecan başlıyor

İtalya Serie A'da heyecan başlıyor

Türk oyuncular Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ve Salih Uçan'ın mücadele edeceği İtalya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) 2018-2019 sezonunun ilk düdüğü, yarın çalacak.

2018.08.17 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.17 11:10 - Spor - HABER MERKEZİ
A
İtalya Serie A'da heyecan başlıyor

Sezonun açılış maçında, son 7 yıldır şampiyonluğa uzanan ligin en başarılı takımı Juventus, yarın TSİ 19.00'da Chievo'ya konuk olacak. Günün diğer mücadelesinde ise bu sezon yine zirve mücadelesi vermesi beklenen Napoli, deplasmanda Lazio ile TSİ 21.30'da karşılaşacak.

Inter'in şampiyon olduğu 1929 yılında başlayan Serie A'da geçen sezon küme düşen Crotone, Hellas Verona ve Benevento'nun yerine, yeni sezonda Empoli, Parma ve Frosinone mücadele edecek.

Serie A'da son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren teknik direktör Massimiliano Allegri yönetimindeki Juventus, bu sezon da ligin en büyük favorisi olarak görülüyor. Daha önce 2 kez kupa kaldırdığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 2 kez finale çıkmasına rağmen mutlu sona erişemeyen siyah-beyazlı kulüp, yeni sezonda ligin yanı sıra bu organizasyonda da zirveye çıkmayı hedefliyor.

RONALDO TOP KOŞTURACAK

Juventus, sezon öncesi Real Madrid'den Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu 112 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attı ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için de iddiasını ortaya koydu. Ayrıca Juventus, Valencia'dan Joao Cancelo, Milan'dan Leonardo Bonucci, Genoa'dan Mattia Perin ve Liverpool'dan Emre Can'ı renklerine bağladı.

ÜÇ MİLLİ FUTBOLCU

Serie A'da bu sezon milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ve Salih Uçan forma giyecek.



İLK HAFTA PROGRAMI

Yarın: Chievo-Juventus, Lazio-Napoli

19 Ağustos Pazar: Torino-Roma, Bologna-SPAL, Empoli-Cagliari, Milan-Genoa (Ertelendi), Parma-Udinese, Sampdoria-Fiorentina (Ertelendi), Sassuolo-Inter

20 Ağustos Pazartesi: Atalanta-Frosinone

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.17 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.17 11:10 - HABER MERKEZİ
A