İşte sizi 10 yıl gençleştirecek 10 alışkanlık

İşte sizi 10 yıl gençleştirecek 10 alışkanlık

Güzelliğin sadece genetikle ilgili olmadığını hepimiz biliyoruz. Görünüşümüz, aslında alışkanlıklarımıza da bağlı... Işıl ışıl parlayan, pürüzsüz ve gençliğini uzun yıllar koruyan bir cilde basit ama etkili alışkanlıklarla sahip olmak mümkün. İşte sizi 10 yıl gençleştirecek 10 basit alışkanlık...

2018.12.18 15:20 - Son Güncellenme: 2018.12.18 15:22 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
İşte sizi 10 yıl gençleştirecek 10 alışkanlık

YASTIK KILIFLARINA DİKKAT 

Kalitesiz yastık kılıfları yüzde iz yapar, saçları karıştırıp döküyor. Bununla birlikte, normal yastık kılıfınızı ipek veya saten kılıflarla değiştirdiğinizde, aynadaki yansımanız sizi daha çok mutlu etmeye başlayacak. Çünkü kaygan yüzey, sürtünmeyi en aza indiriyor ve yüzde iz bırakmıyor.

AYAKLARINIZI BAŞINIZIN ÜSTÜNDE TUTUN

Telefonda konuşurken veya yüzünüzde bir maske ile yatarken bacaklarınızı kaldırın ve duvara yaslayın. Bu basit alışkanlık, gelecekte varisli damarlardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca damarlarınızı rahatlatacak ve sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

TÜM YIL BOYUNCA GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN

Her ne kadar gereksiz görünse de her mevsimde cilde güneşten koruyucu uygulamak gerçekten faydalı bir alışkanlık. Güneş ışınları, kış aylarında bile cildi etkiliyor. Çalışmalar, SPF kremini kullananların ciltlerinin daha genç durduğunu gösteriyor. 

BOYUN BÖLGENİZİ İYİ KORUYUN

Boyundaki deri, göz kapaklarındaki deri kadar ince ve hassastır. Çoğu zaman, yaşlanmanın ilk belirtilerini gösteriyor. Yatay pozisyonda okumayı ya da yüksek yastıklarda uyumayı sevenler genellikle 30 yaşından önce boyun kırışıklıklarına sahip oluyorlar. Bu nedenle boyun bölgesini nemlendirmek oldukça önemli... 

YANINIZDA BİR ŞİŞE SU TAŞIYIN

Pek çoğumuz su tüketiminin bedenimizi olumlu anlamda etkilediğini biliyoruz. Ama hiçbirimiz su içmeyi kalıcı bir alışkanlık haline getirmeyi başaramıyoruz. Siz de su içmeyi unutanlardansanız, sizi yansıtan, cam bir şişe alıp sürekli çantanızda taşımalısınız. Yanınızda şişe taşımak susuzluğunuzu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

SAÇLARINIZI ÇOK SIKI BAĞLAMAYIN 

Sıkı at kuyruğu ya da topuz hem pratik hem de rahat bir saç modeli olsa da uzun kullanımda saçları döküp kırıyor. Eğer yine de saçınızı sıkı toplamaktan vazgeçemiyorsanız, spiral şeklindeki tokalardan kullanmakta fayda var. 

2/30 KURALINI İZLEYİN

Bu basit kural, çok çaba sarf etmeden formda kalmanıza yardımcı olacak. Günde 2 saatten fazla televizyon izleyen insanlar, daha sık tatlı ve yağlı yiyecek tüketmeye eğilimli. Bu nedenle televizyon önündeki vaktinizi sınırlayın ve onun yerine yarım saat egzersiz yapın. Bu alışkanlık kilonuzu korumayı sağlayacak.

DİŞ İPİ VE AĞIZ BAKIM SUYU KULLANIN

Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak için diş fırçalamak yeterli değil. Özellikle çay veya kahve içmeyi seviyor ve diş hekimine daha az gitmek istiyorsanız diş ipi ve ağız gargarası kullanmayı ihmal etmeyin. 

AKILLI TELEFONUNUZU GÖZ SEVİYENİZDE TUTUN

Plastik cerrahlar, son yıllarda 40 yaşın altındaki kadınların çene ve boyun bölgelerinde kırışıklıkların daha da yaygınlaştığını belirtiyor. Bu bölgelerde artan kırışıklıkların bir sorumlusu da akıllı telefonlar. Akıllı telefonlara aşağıdan bakmak boyun bölgesini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kitap ya da akıllı telefonunu göz hizasında tutmak kırışıklık oluşumunun gecikmesini sağlıyor.

TELEFONDA KULAKLIKLA KONUŞUN

Akıllı telefonu yüzünüzden uzak tutmak cildinizi korumak için yapabileceğiniz en iyi alışkanlıklardan bir tanesi. Araştırmalar, akıllı telefon ekranının, umumi tuvaletlerden 18 kat daha fazla bakteriye sahip olduğunu gösteriyor. Telefonları temiz tutmak için antibakteriyel bezlerden faydalanabilirsiniz.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.12.18 15:20 - Son Güncellenme: 2018.12.18 15:22 - HABER MERKEZİ
A