İşte metabolizmanızı hızlandırmak için önemli tüyolar

İşte metabolizmanızı hızlandırmak için önemli tüyolar

Tatil planı yapıldı, diyet sezonu açıldı. Mayo ve bikininizin içinde fit görünmek elinizde! Şok diyetlere gerek olmadan, aç kalmadan, sinirlerinizi bozmadan zayıflayıp plajın yıldızı olmak için Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Diyetisyen Dilara İsmailoğlu, öneriler verdi:

2018.06.23 11:51 - Son Güncellenme: 2018.06.23 11:52 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
İşte metabolizmanızı hızlandırmak için önemli tüyolar

TAHILA MUTLAKA YER VERİN

Diyet süresince iştahınızı azaltmak ve kısa sürede doymak için oldukça önemli olan tahıl grupları kesinlikle beslenmenizde yer almalıdır. (Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar gibi...) Posa oranının oldukça yüksek olduğu tahıllı besinler, tokluk hissini artırdığı gibi aynı zamanda konsantrasyonu ve motivasyonu da olumlu yönde etkiler.

SU İÇİN ALARM KURUN

Hayatımız için oldukça önemli olan su, diyet boyunca bol bol tüketilmelidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi için oldukça önemli olan su içmeyi, gün içerisinde unutuyorsanız telefonunuza alarm kurabilir veya ofisinizde masanıza ufak notlar koyabilirsiniz.

FINDIK-CEVİZ TÜKETIN

Önemli bir diğer besin ise yağlı tohumlardır (Fındık, fıstık, susam, ceviz gibi...) Posa, vitamin ve mineral bakımından oldukça değerli olan yağlı tohumlar yemek yeme kontrolünüzü sağlayarak, tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Bu besinleri, yeteri miktarda tüketmeye özen göstermelisiniz. Gereğinden fazla miktarda tüketilmesi, zayıflamaktan ziyade kilo almanıza sebep olabilir.

Metabolizmanızı hızlandırmak için önemli tüyolar:

Yemeklerinize pul biber ilave edin. Acı pul biber, vücut sıcaklığınızı artırarak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.

Yumurta, biotin içeriğinden dolayı diyette metabolizmanızın artması açısından önemlidir.

Yeterli ve dengeli protein tüketilmez ise metabolizma yavaşlayacaktır. Çünkü vücut proteini sindirmek için daha çok enerji harcamaktadır. Hem bitkisel, hem de hayvansal kaynaklı proteinlere diyetlerinizde mutlaka yer vermelisiniz.

Metabolizmanın bir diğer düşmanı da uzun süre aç kalmaktır; iki-üç saat aralıklı periyodlar ile mutlaka bir şeyler tüketin.

BİR GÜNLÜK ÖRNEK MÖNÜ
KAHVALTI:

İki adet haşlanmış yumurta Bir avuç kiraz domates + salatalık + yeşillik + biber + bir yemek kaşığı zeytinyağı ile

ARA:

Bir elma (doğranmış) + bir çay kaşığı tarçın Beyaz çay/yeşil çay

ÖĞLEN:

150 gram ızgara/fırın/ haşlama beyaz et Salata; bir tatlı kaşığı zeytinyağlı + limon + sirke ile

ARA:

Bir adet greyfurt suyu, bir ceviz büyüklüğü kadar kök zencefil, yarım dal maydanoz.

Hepsini blenderdan geçirip tüketin.

AKŞAM:

Bir tabak suyu süzülmüş sebze yemeği/zeytinyağlı/kuru bakliyat Üç-dört yemek kaşığı kaymaksız yoğurt Bir dilim tam buğday veya çavdarlı ekmek

ARA:

Bir su bardağı light süt (İçerisine kahve konularak şekersiz/kremasız olarak tüketilebilir.)

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.06.23 11:51 - Son Güncellenme: 2018.06.23 11:52 - HABER MERKEZİ
A