İşte kusursuz bir güzelliğin sırrı! (ÖZEL HABER)

İşte kusursuz bir güzelliğin sırrı! (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün ortak yayınında Sümeyye inan'ın sunduğu Sağlıkta Bugün programına konuk olan Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ayhan Dağaşan, Burun estetiği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2018.12.11 09:24 - Son Güncellenme: 2018.12.11 09:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İşte kusursuz bir güzelliğin sırrı! (ÖZEL HABER)

Burun estetiğinin  insanoğlunun ilk yaşamından beri estetik üzerine kovalamacası olduğunu ifade eden Op. Dr.  Ayhan Dağaşan, "Yüz estettiği ila olarak gözleriyle, alakarak burunla alakarak olarak burun estetiği de burnumuzun altın oranını yakalamak yani yüzün bir  bölümü içinde oluşturuyor. Burnu bir ölçü içinde oluşturuyor. Burunun gözle, dudaklarla kulak yapımızla ve bu mesafelerle orantılı bir şekilde istenilen seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan operasyona  rinoplasti  deniliyor. Biz kulak burun boğazcılar olarak daha çok rinoplasti terimini kullanıyoruz. Çünkü hem burunun içerisiyle alakalı fonksiyonel sıkıntıları gidermek derdimiz oluyor, hem de bunu dış görünüşle alakası olarak bir düzeltme, toparlama daha arzu edilen şekli yakalama isteği oluyor. O yüzden bizim adlandırmamız septorinoplasti olarak görsel bir güzellik yaratma arzusu" dedi.

Her iki estetik içinde muayeneye gelenlerin olduğunu dile getiren Dağaşan, "Sadece görsel olarak gelip aslında nefes almasıyla alakalı problemlemlerinin olduğunu farkında değil. Bu maksatla içerisinde yıllardır alıştığı için nefes alıp verme probleminin olmadığını olarak düşünür. Yıllardır doğru nefes aldığını düşünür. Ancak biz farkediyoruz ve dolayısıyla aslında içerisini ve dışarısını birlikte yaptığımız oluyor sadece evet görsel olarak bir isteği oluyor ve onu düzeltme gibi bir amacımız oluyor ve hatta tam terside olabiliyor" diye konuştu.

"Hastanın hiç bir görsel isteği yoktur ama nefes alma problemi var, ileri şekilde bozukluk var" diyen Dağaşan, "Burnu bir şekilde içerisini ve dışarısını birlite ele alıp optimum şartllara fonksonlara tam bir işlev gören organ haline getirebilmek için içerisini ve dışrısını ele alan  septorinoplasti operasyonu dediğimiz bir operasyon dediğimiz gerçekleşme durumumuz oluyor. Yani kişi sadece septorinoplasti operasyou gerçekleştirme durumumuz oluyor. Kişi sadece reloplasti amaçla gelmiş olabilir. Biz burda içerisi ile operasyon durmumuz olabilir ve hatta nefes alma ile alakalı gerçekten bir sıkıntısı yoktur. Geniz eti olabilir ama, geniz eti daha çok çoçuklarda olan bir sıkıntı burnun orta bölmesine septum diyoruz. Onun  ameleyatı var eğrilik ameleyatı burun içi ile alakalı septumplasti diyoruz. Burun dekrasyon dediğimiz öyle bir eğrilik olabilir onunla birlikte yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.11 09:24 - Son Güncellenme: 2018.12.11 09:34 - HABER MERKEZİ
A