İşte İstanbul ve Ankara'daki tanzim satış noktaları!

İşte İstanbul ve Ankara'daki tanzim satış noktaları!

Belediyeler uygun fiyata sebze ve meyve satışına başladı. İstanbul'da 50, Ankara'da 15 tanzim satış noktası kuruldu. Patates 3, elma 2,50, portakal 2, soğan 3 liradan satışa sunuldu. İşte iki kentteki 65 tanzim satış noktasının yeri...

2019.02.11 08:58 - Son Güncellenme: 2019.02.11 08:59 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İşte İstanbul ve Ankara'daki tanzim satış noktaları!

Meyve ve sebzelerin yüksek fiyattan marketlerde satılması üzerine hükümet  harekete geçti. Belediyeler meydanlara kurulan tanzim satış noktaları ile ucuza meyve ve sebze satışına başladı. İlk satış dün İstanbul'da gerçekleşti, bu sabah da Ankara'da satışlar başlıyor.  

İŞTE İSTANBUL'DAKİ TANZİM SATIŞ NOKTALARI 

Aksaray Meydanı'nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul'un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti. Baraçlı, "Bizler bu uygulamamızı gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatının aynen İstanbul'daki vatandaşlarımıza yansıtılması için çaba sarf edeceğiz.'' dedi.

"Tüm ekip arkadaşlarımız, zabıta ve halkla ilişkiler ekibimiz öncülüğünde satışlarımızı bu noktalarda gerçekleştireceğiz" diyen Baraçlı, ürünlerin kalitelerinin ön planda olacağını, amacın enflasyonla mücadele ederek vatandaşın temiz ve lezzetli ürünleri almasını sağlamak olduğunu vurguladı.

5 İLÇEDE SATIŞ OLMAYACAK

Baraçlı, "Önümüzdeki hafta İstanbul'daki 50 tanzim satış noktasında vatandaşın sebze ve meyve fiyatları ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber olmak üzere çalışmalarımız başlayacak." değerlendirmesini yaptı.Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

İLK FİYATLAR 

Gaziosmanpaşa'daki satış noktasında patates 3, elma 2,50, portakal 2, soğan 3 liradan satışa sunuldu. 

1 KAĞITHANE MEYDANI

2 MECİDİYEKÖY MEYDANI

3 AVCILAR MEYDANI

4 KADIKÖY MEYDANI

5 BAKIRKÖY MEYDANI

6 AKSARAY MEYDANI

7 EMİNÖNÜ MEYDANI

8 TAKSİM MEYDANI

9 KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

10 BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

11 BAYRAMPAŞA MEYDANI

12 BAĞCILAR MEYDANI

13 GÜNGÖREN MEYDANI

14 SULTANBEYLİ MEYDANI

15 SULTANGAZİ MEYDANI

16 GOP MEYDANI

17 SARIYER MEYDANI

18 BEŞİKTAŞ MEYDANI

19 ÜSKÜDAR MEYDANI

20 ŞİRİNEVLER MEYDANI

21 KARTAL MEYDANI

22 MALTEPE MEYDANI

23 PENDİK MEYDANI

24 TUZLA MEYDANI

25 SANCAKTEPE MEYDANI

26 ÜMRANİYE MEYDANI

27 ESENLER MEYDANI

28 ESENYURT MEYDANI

29 ÇEKMEKÖY MEYDANI

30 K.ÇEKMECE MEYDANI

31 ZEYTİNBURNU MEYDANI

32 BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

33 BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

34 BÜYÜKÇEKMECE

35 EYÜPSULTAN MEYDAN

36 ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

37 BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

38 ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

39 FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

40 BOSTANCI LUNAPARK

41 PENDİK SAHİL MEYDAN

42 HALKALI MEYDAN

43 ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

44 ATAŞEHİR MEYDAN

45 İSTİNYE İSPARK

46 ZEYTİNBURNU AVM

47 ALİBEYKÖY SİLAHTAR

48 HALİÇ

49 BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

50 ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

ANKARA'DA 15 NOKTA 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda vatandaşlara uygun fiyatta sebze satışı için harekete geçti. Başkent'te ilk etapta 15 noktaya kurulacak olan Halk Sebze Tanzim Satış Çadırları, bugun satışa başlıyor.Merkez ve çevre ilçelere kurulan satış noktaları, haftanın yedi günü açık olacak. Nakit ve kredi kartıyla satış imkanı sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, hiç kar etmeden üreticiden tüketiciye sebze satışı gerçekleştirecek.

Antalya, İzmir, Mersin, Ankara ve Kütahya'daki Tarım Bakanlığı Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiden tüketiciye doğrudan şu noktalarda satış yapılacak: 

"Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı, Kurtuluş Parkı, Ulus metro çıkışı, Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Kuyubaşı metro çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camii önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısı."

Tanzim satış noktalarının dışında merkez ve çevre ilçelerde çeşitli noktalarda tır ve otobüslerle de mobil satış hizmeti verilecek.  

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2019.02.11 08:58 - Son Güncellenme: 2019.02.11 08:59 - HABER MERKEZİ
A