İşte iOS 12 ile gelecek en iyi 10 özellik

İşte iOS 12 ile gelecek en iyi 10 özellik

Apple tarafından eylül ayında kullanıma sunulacak olan mobil işletim sistemi iOS 12 birçok yeni özelliğe sahip.

2018.08.27 16:27 - Son Güncellenme: 2018.08.27 16:28 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
İşte iOS 12 ile gelecek en iyi 10 özellik

Halen geliştirme aşamasında olan ve kısa bir süre sonra son halini alıp herkesin kullanımına sunulacak olan Apple'ın mobil işletim sisteninin iOS 12 sürümü birçok yeniliği barındırıyor. Bunlar arasında Grup Facetime'dan Animoji ve Memojiye, yenilenen Maps uygulamasından Pil Sağlığı özelliğine kadar birçok yenilik yer alıyor.

Biz de Teknolojioku olarak bu özellikler arasında en çok beğendiklerimizi sıraladık. İşte iOS 12 ile gelecek en iyi 10 özellik:

1- Grup Facetime

Birçok kullanıcının beklediği bu özellik nihayet iOS 12 ile Apple ürünlerine de geliyor. Yeni işletim sistemi ile beraber kullanıcılar 32 kişiye kadar Facetime yapabilecekler. Bu sayede hem iş hem de bireysel kullanıcılar için birden fazla kişiyle görüntülü sohbet devrinin Facetime'da da başladığı anlamına geliyor.Rakip uygulamaların uzun süredir sunduğu bu özellik nihayet Facetime'a da gelmiş oluyor.

2- Performans artışı

Apple yaptığı yeni düzenlemeler ile eski nesil telefonlarında bile iOS 12 ile bir performans artıı sağlıyor. Beta sürümler ile yapılan testlerde iOS 12 ile yüzde 40'a varan bir açılış hızı (iPhone modelleri için) olduğu görülüyor. Ayrıca kullanım sırasında da performans artışı hissediliyor.

3- Pil Sağlığı kontrol özelliği

iOS 12 ile gelen Pil Sağlığı özelliği ile pilin o anki durumunu ve pil tüketen uygulamaları görebiliyorsunuz. Android'de uzun süredir olan bu özellik sonunda iOS'a da geliyor.

4- Siri Kısayolları

Yeni işletim sistemi ile gelen Siri Kısayolları özelliği ile sesli asistana daha karmaşık ve dolaylı komutlar verebiliyorsunuz. Bu yeni özellik de iOS 12 ile birlikte geliyor.

5- Memoji ve Animoji

iOS 12'nin belki de en ilgi çeken özelliklerinden biri olan Memoji ile Apple kullanıcılara kendi emojilerini tasarlama ve kullanma imkanı sunuyor. Bu sayede herkes kendine benzeyen Memojiler üretebiliyor.

6- Uygulama Sınırları

Bu yeni özellik sayesinde bir uygulamanın ne kadar kullanılabileceğini belirleyebiliyorsunuz. Hem sizin hem de çocuklarınızın sınırlarını çizen bu özellik yardımı ile her bir uygulamanın günlük sınırını belli bir süre ile belirlemeniz mümkün hale geliyor.

7- ARKit 2

Apple'ın halen var olan ARKit'i de iOS 12 ile beraber güncelleniyor ve ismi ARKit 2 oluyor. Yenilenen ARKit gelişmiş bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Yeni özellikler arasında sanal gerçeklik oyunlarını arkadaşlarınızla oynama gibi seçenekler bulunuyor.

8- Geliştirilmiş ve güncellenmiş kamera

iOS 12 ile beraber kamera optimizasyonu da geliyor. Bu sayede kamera yüzde 70 daha hızlı fotoğraf çekebilirken, ön kamera ve arka kameranın modlarında da bazı iyileştirmeler yapıldı.

9- Sanal mezura

iOS 12 ile gelen bir yenilik ise sanal mezura. Normalde uygulama olarak birçok sürümü bulunan bu özellik artık standart olarak işletim sistemi ile birlikte gelecek. Sanal mezura uygulaması ile kamerayı kullanarak bir cismin boyutlarını ölçebileceksiniz.

10- Gelişmiş Face ID

iOS12 ile birlikte artık iki kişinin yüzünü telefonunuza tanıtabileceksiniz. Daha önce sadece tek kişi olarak uygulanabilen bu özellik sayesinde telefonu çocuğunuza ya da bir arkadaşınıza verdiğinizde o da yüz kilidi ile kullanabilecek.

Elbette iOS 12'de bu saydıklarımızdan çok daha fazla yenilik var. Biz seçtiğimiz 10 özelliği sıraladık. Sizin de eklemek istediğiniz yenilikler olursa yorumlar kısmına düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.27 16:27 - Son Güncellenme: 2018.08.27 16:28 - HABER MERKEZİ
A