İşte Bursa'nın yeni ulaşım modelleri

İşte Bursa'nın yeni ulaşım modelleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin kanayan yarası ulaşım başta olmak üzere tüm sorunların gün geçtikçe ortadan kalktığını ifade ederken, metro seferlerinin de 3 dakikadan 2.5 dakikaya düşürüleceğini müjdeledi.

2018.09.05 10:27 - Son Güncellenme: 2018.09.05 13:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İşte Bursa'nın yeni ulaşım modelleri
04:51 Bursa'da işler yoluna giriyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da işler yoluna giriyor

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursada Bugün ailesini Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamında ağırlayan Başkan Alinur Aktaş çok önemli açıklamalarda bulundu.

İNDİRİMLER SÜRECEK

Bursa'nın en çok konuştuğu konuların başında ulaşımın geldiğini hatırlatan Aktaş, kentin yüzde 60 ila 70'inin raylı sistem, otobüs, özel araç, yaya üst geçitleri ve otoparklardan şikayet ettiğini hatırlattı. Tüm bu parametrelerin iyileştirilmesi adına bazı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alinur Aktaş, "Her şeyden önce de toplu ulaşımın teşviği için de fiyat indirimlerine gittik. Yakın zaman içerisinde inşallah yine bir sürprizimiz olacak. 17 Eylül tarihinde okullar başlıyor. Gerçekten ekstrem bir hareketlenme söz konusu olacak. Bu manada da biz yine toplu ulaşım ile alakalı bir sürprizimizi yapmakla beraber belirli noktaları rahatlatmak için hamleler yapıyoruz" diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİNE METRO DAHA ÖNCELİKLİ

Sefer sayılarını artırma adına büyük otobüsleri iki küçük otobüs haline getirdiklerini vurgulayan Aktaş, "Metrodaki sinyalizasyon sistemini yeniliyoruz ki bu da 20 milyon Avroluk bir proje. Zaman aralıkları 3 buçuk dakikadan 2 dakikaya düşecek. Bu da aynı araçlar ile yüzde 40 daha fazla taşıma demektir. Beraberinde de yeni şehir hastanesi etabında da 5 buçuk kilometrelik hattımızda da hafif raylı sistem devreye geçirme konumuz var. Herkes Yıldırım metrosunu konuşuyor ama Yıldırım metrosundan daha acil bir konu. Çok geciken T2 devreye girmesi adına da bütün çalışmalarımızı faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Eskiyen otobüslerimizle alakalı da ufak ufak diyorum çünkü 1 yılı kapsayacak bir konu. 80 milyonu bulacak bir yatırım. Otobüslerin yenilenmesi de bir taraftan temin edilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.


GELİRLERİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin finansal durumuna dair bilgiler de veren Başkan Alinur Aktaş, "Üstlendiğimiz bir borç yükü var. Beraberinde devam eden bir süreç var. Gerek alt yapıda gerekse üst yapıda 17 ilçede devam eden yatırımlar var. Bunların finansmanı ile alakalı takdir edersiniz ki mevcut gelirlerimiz çok yeterli değil. Hatta mevcut gelirlerimizde öyle aylar var ki gelenler gidenleri karşılamıyor. Bizim yeni ek gelir kaynakları oluşturmamız gerekiyor. Tabi ek gelir kaynağı oluşturmak demek sadece arsa satmak demek değildir. Bunun farklı modelleri var. Bir kere belediyenin her biriminde tasarruf bizim için önemli bir konu. İmkanları mümkün olduğu kadar maksimum verimlilik ile kullanmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar personelde, ekipmanda, araçta ve finansta idareli olmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.


İHALELERDE REKABET OLUŞMALI

Bursalılara hizmet noktasında daha belediyeye daha fazla kaynak oluşturmak istediklerini dile getiren Aktaş, "Başköy'deki arsamız daha önce tarla hükmündeydi. O bölgede yeni bir şehir oluşturabilmek adına 219 dönümlük bir alan imara açıldı. Bu ve benzeri uygulamalar ile ek gelir kaynağı oluşturmaya çalışıyoruz. Yap, işlet, devret modeli projelerimiz var. Beraberinde de dönem dönem müracaat ettiğimiz hayırsever imkanları var. Eldeki rakamları en iyi şekilde kullandığımızda biz arzu ediyoruz ki ihalelerimizde rekabet oluşsun. Amaç kurumumuz ödemelerini düzenli olarak yapsın ve bundan da hiç kimse zarar görmesin. Dönem dönem kamulaştırma ile alakalı ekstra davalarda rakamlar karşımıza çıktığında bunlarla ilgili de hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kaynak arayışları her yıl artarak devam edecek. Bu noktada da ne kadar doğru adımlar attığımızı yakın zamanda tüm Bursalı hemşehrilerimiz görecek" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 10:27 - Son Güncellenme: 2018.09.05 13:46 - HABER MERKEZİ
A