İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir gözetleme kulesini hedef alan saldırısında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise yaralandı.

2018.07.19 17:58 - Son Güncellenme: 2018.07.19 18:01 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir gözetleme kulesini hedef alan saldırısında 1 hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçağının, Refah kentinde Filistinli gruplardan birine ait gözetleme kulesini hedef alan saldırısında, Abdulkerim Rıdvan (22) isimli Filistinli gencin hayatını kaybetti, 3 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

Açıklamada, yaralıların tedavi için Gazze'nin güneyindeki Avrupa Hastanesine kaldırıldığı bilgisi verildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "orduya ait savaş uçağının, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait bir mevzi yakınında, İsrail'e yanan balon ve uçurtma gönderen bir hücreyi hedef aldığı" belirtildi.

Gazze'den havan topu atıldığı iddiası Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güney kesimindeki tampon bölgede saha çalışmaları yapan askerlere Gazze'den 2 havan topu atıldığı öne sürüldü.

Olayda can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

Konuyla alakalı Gazze tarafından açıklama yapılmadı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.19 17:58 - Son Güncellenme: 2018.07.19 18:01 - HABER MERKEZİ
A