İsrail bu kez tehdit etti!

İsrail bu kez tehdit etti!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın otoritesini, bölgede yaşayan halkı harekete geçirerek yıkma tehdidinde bulundu.

2018.08.16 19:02 - Son Güncellenme: 2018.08.16 19:03 - Dünya
A
İsrail bu kez tehdit etti!

İsrail'in "Maariv" gazetesine konuşan Liberman, "Gazze'deki Hamas  yönetimini devirmek için iki seçenek var: Ya birçok askeri kurban vererek  Gazze'yi işgal etmek ya da orada bir 'Arap Baharı' havası yaratmak." dedi.

Liberman İsrail'in Hamasla değil Gazze halkıyla iletişime geçmeye önem  verdiğine işaret ederek, "Gazzelilerin Hamas'a verdiği desteğin çok alt  seviyelere düştüğünü" ileri sürdü.

İsrail'in sahadaki gelişmelere göre hareket ettiğini vurgulayan  Liberman, Hamas ile İsrail arasında üçüncü taraflar aracılığıyla yürütülen  müzakerelere ilişkin ise herhangi bir bilgisi olmadığını iddia etti.

Liberman, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlileri " bırakmanın"  kendi menfaatlerine olmadığını belirterek, "Dünyanın dört bir tarafında birçok  girişim olduğu doğrudur. Ancak biz işleri kendi menfaatlerimize göre yönetiriz.  Açıkça söylüyoruz, eğer barış ve sükûnet olursa bundan ilk yararlanacak olan  taraf Gazze halkı olacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett'in Savunma Bakanlığı'nın Gazze'ye  yönelik politikalarını eleştirmesine de tepki gösteren Liberman, şunları  kaydetti:

"Bazı siyasiler sloganik konuşmayı seviyor. Her bakan kendi sorumluluk  alanıyla ilgilensin. Biz görevlerimizde herhangi kusurda bulunmayız."

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.16 19:02 - Son Güncellenme: 2018.08.16 19:03 - Büşra Dikilitaş
A