İspanya otel fiyatlarında indirime gitti

İspanya otel fiyatlarında indirime gitti

Yaz turizminde son 5 yıldır rekor kıran İspanya, bu yıl rekor kıran Türk turizmiyle başa çıkmayınca otel fiyatlarında indirime gitti.

2018.08.03 18:00 - Son Güncellenme: 2018.08.03 18:01 - Ekonomi
A
İspanya otel fiyatlarında indirime gitti

BU yıl rekor kıran Türk turizmiyle başa çıkamayan İspanya, otel fiyatlarında indirime gidiyor. Ekonomisinin yüzde 11'i turizme dayalı olan İspanya geçen yıl 82 milyon turisti ağırlayarak Fransa'dan sonra en çok turist ağırlayan ülke olmuştu. Resmi rakamlara göre İspanya'daki otel fiyatları 2013-2017 yılları arasında yüzde 21,4 arttı. Ancak bu yıl Türkiye'deki turist sayısının artışı, İspanya'nın turizmini etkiledi. Alman ve İngiliz turistlerin daha ucuz ve her şey dahil otelleri tercih ettiklerini söyleyen İspanyollar, bu ülkelerden turistleri çekmek için fiyatları düşürdüklerini belitti. Türkiye'de ise darbe girişiminin yaşandığı 2016 yazına göre, turist sayısında en az 3'te 1'lik artış olduğu belirtildi. Buna karşılık İspanya'yı ziyaret eden turist sayısı, 2017 ve 2016'nın ilk yarısına göre sadece yüzde 1,8 arttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Barcelo Otel Zinciri sözcüsü Alvaro Pacheco, "Bu yaz turistler (zengin ve orta sınıf turistlerin tercih ettiği) Balear adalarından daha ucuz teklifler sunan Türkiye, Tunus ve Mısır gibi rakip pazarların geri dönüşü nedeniyle daha az talep görüyoruz" dedi. Orta fiyatlı otellerin lüks otellere nazaran daha fazla darbe aldığını söyleyen Pacheco, kendi otellerine olan talebin yüzde 15 azaldığını belitti.

REKABET KIZIŞIYOR

İspanyollar, Balear adalarından yüzde 73'e varan oranlarda daha ucuz olan Türkiye'deki 3 yıldızlı oteller ve tatil köyleriyle mücadele etmek zorunda. Melia otel zincirlerinin sözcüsü Maria Umbert yaptığı açıklamada özellikle "tur paketlerinde" büyük bir rekabet olduğunun altını çizdi. Ibizalı Turizmciler Odası sözcüsü Antonio Torres, şehirde otellerin yüzde 10 ila 20 arasında indirme gittiklerini açıkladı. Özellikle ailelerin Türkiye'deki her şey dâhil turizm paketlerini tercih ettiklerini söyleyen Mallorca şehrindeki bir butik otel sahibi, aile turizminde rekabetin kızıştığını söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.08.03 18:00 - Son Güncellenme: 2018.08.03 18:01 - Ali Yaşar
A