İSKİ'den flaş açıklama! O tarihe kadar ertelendi

İSKİ'den flaş açıklama! O tarihe kadar ertelendi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Üsküdar'da yürütülen Çavuşdere ve Bülbüldere yağmur suyu tünelleri ve atık su hatları inşasının, kış mevsiminin zorlukları ve Altyapı Koordinasyon Merkezince alınan kazı yasağı kararı dikkate alınarak 1 Nisan 2019 tarihine kadar ertelendiğini bildirdi.

2018.12.05 22:41 - Son Güncellenme: 2018.12.05 22:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İSKİ'den flaş açıklama! O tarihe kadar ertelendi

İSKİ'den yapılan açıklamada, Üsküdar Meydanı ve çevresinde yoğun  yağışlar sonrası yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla yapımına  başlanan Çavuşdere ve Bülbüldere yağmur suyu tünelleri ile atık su hatları  inşasının devam ettiği belirtildi.

Yağmur suyu tünel çalışmaları Hâkimiyet-i Milliye Caddesi'nde sürerken  Osmanlı Dönemine ait kültür katmanının tespit edildiği ve çalışmaların İstanbul  Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü arkeologları eşliğinde el kazısı yöntemiyle  sürdürülmesine karar verildiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Geldiğimiz noktada çalışmaların uzun süreceği tespit edildiğinden kış  mevsiminin zorlukları ve 30 Kasım 2018 tarihi itibari ile Altyapı Koordinasyon  Merkezince alınan kazı yasağı kararı (bakım, onarım ve arıza dışındaki tüm  altyapı çalışmalarını kapsamaktadır) dikkate alınarak söz konusu çalışmalar 1  Nisan 2019 tarihine kadar ertelenmiştir. Çalışmalar yeniden başlayana kadar  vatandaşlarımızın günlük hayatlarının olumsuz etkilenmemesi için kazı alanının  kapatılmasına karar verilmiştir. Alanın kapatılma çalışmaları İstanbul Arkeoloji  Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar eşliğinde yürütülmekte olup, alanda bulunan  kültür katmanı 'çatı arası keçe' yöntemi ile örtülmek suretiyle çalışmalar  yeniden başlayana kadar korunmuş olacaktır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.12.05 22:41 - Son Güncellenme: 2018.12.05 22:43 - HABER MERKEZİ
A