İş Bankası'ndan ihracatçılara döviz kredisi desteği

İş Bankası'ndan ihracatçılara döviz kredisi desteği

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, Türkiye İş Bankası'nın, ülke ekonomisini destekleme anlayışı doğrultusunda, "İhracat Döviz Kredisi Kampanyası" başlattığını duyurdu.

2019.02.11 15:55 - Son Güncellenme: 2019.02.11 15:55 - Ekonomi
A
İş Bankası'ndan ihracatçılara döviz kredisi desteği

Şimşek´in açıklamasına göre, İş Bankası İhracat döviz kredisi ile firma başına 500 bin dolar veya 500 bin euro üst limitle, 24 aya kadar vade ile kullandırılacak olan kredi için İş Bankası´nın ekonomiye verdiği destek kapsamında toplam kredi kullanımına herhangi bir sınırlama getirilmediğini söyledi.

Şimşek, "2018 yılı genelinde ise yüzde 2.9 olduğunu tahmin ettiğimiz ekonomik büyümeye net ihracat kaleminin 3,9 gibi oldukça ciddi bir oranda katkı sağladığını hesaplıyoruz. Yani özellikle böyle zor dönemlerde ihracatın ekonomik büyüme açısından ne kadar önemli bir unsur olduğu daha iyi anlaşılıyor. Büyümenin yavaşladığı, yüksek seyreden kurların birtakım olumsuz etkilerinin yanında dış ticaret açısından rekabet avantajı getirdiği bu dönem Türkiye için ihracatını güçlendirmek, ihracat pazarlarını çeşitlendirmek için bir fırsat penceresi yaratıyor. Ülkemizde orta ve uzun vadede sürdürülebilir, güçlü bir büyümenin sağlanabilmesi için ihracat son derece kritik bir konu. Türkiye, büyürse ihracattan büyüyecek" dedi.

Bunu sağlamak için Türkiye´nin Bankası olarak, ihracatçılara "İhracat Döviz Kredisi Kampanyası" ile gereken desteği vereceklerini vurgulayan Şahismail Şimşek, "İhracatçı müşterilerimizin çoğu üretimden ihracat yapan firmalardan oluşuyor. Ülkemiz ekonomisine verdiğimiz desteğin bir göstergesi olarak kampanya kapsamında toplam kullandırıma herhangi bir üst sınır getirmedik. Elbette, Bankamızın kaynakları sınırsız değil, ancak gelecek tüm taleplere karşı da hazırlıklıyız. İfade ettiğim faiz oranları, kampanyalar işin sadece teknik kısmı... Burada önemli olan bir yaklaşımın söz konusu olması, bir niyetin ortaya konulması... Ben bu inisiyatifimizin sektörde de benimsenerek, ihracatçılarımızın bu ekonomi için daha iyi sonuçlara ulaşmasına vesile olacağına inanıyorum" dedi.

İhracat Döviz Kredisi´nin faiz oranlarını, en iyi müşterilere verilen faiz oranlarından kar marjı çıkarılarak hesaplandığını söyleyen Şimşek, faizin dolar için yüzde 0.49 ve euro için yüzde 0.39 olacağını açıkladı.

İş Bankası ihracatçı KOBİleri desteklemek için hazırladığı kredinin yanında, Türkiye´nin ihracatının yüzde 60´a yakın kısmını gerçekleştiren ihracatçı KOBİler için bir de İhracatçı Kart´ın geliştirildiğini belirten Şimşek, İhracatçı Kart ile müşterinin, İş Bankası üzerinden geçen bedel tutarı üzerinden puan kazandıracağını söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2019.02.11 15:55 - Son Güncellenme: 2019.02.11 15:55 - Ali Yaşar
A