"İran'ın telefonumu hacklediği iddiası siyasi dedikodu"

"İran'ın telefonumu hacklediği iddiası siyasi dedikodu"

İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçimde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak görülen eski İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın cep telefonunun İran tarafından hacklendiği iddia edildi. Gantz ise iddiayı isim vermeden Netanyahu'nun çıkardığı bir dedikodu olarak niteledi.

2019.03.16 01:30 - Son Güncellenme: 2019.03.16 01:31 - Dünya
A
"İran'ın telefonumu hacklediği iddiası siyasi dedikodu"

İsrail'in "Kanal 12" televizyonunda yer alan haberde, İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'ten (Şabak) iki yetkilinin geçen ay Gantz'ı ziyaret ederek cep telefonun hacklendiğini bildirdiği aktarıldı.

Şabak yetkililerinin Gantz'a cep telefonunun siyasete atıldığı geçen yıl aralık ayından kısa bir süre sonra hacklendiğini, kişisel bilgilerinin yanı sıra yazışmalarının da çalındığını ilettiği öne sürüldü.

Ayrıca yetkililerin Gantz'ı çalınan hassas bilgilerin ilerleyen zamanlarda kendisine karşı kullanılabileceği konusunda uyardığı iddia edilirken, İsrailli siyasetçisinin cep telefonunda gizli bilgi bulunmadığı belirtildi.

Şabak'ın Gantz'ın cep telefonunun hacklenmesinin arkasında İran istihbaratının olduğuna inandığı ifade edildi.

Gantz: Siyasi dedikodu

Gazze sınırındaki İsrail askerlerini ziyareti sırasında konuşan ve İsrail medyasında çıkan haberleri isim vermeden Netanyahu'nun çıkardığı bir dedikodu olarak nitelendiren Gantz, "Birileri siyasi dedikodu hikayeleri uyduruyor. Buradaki meselenin Benny Gantz olduğunu sanmıyorum. Güvenlik sorunum da yok, tehdit de yok şantaj da yok." diye değerlendirdi.

"Zamanlaması manidar"

İddiaya ilişkin Gantz'ın bir başka İsrailli siyasetçi Yair Lapid ile kurduğu "Mavi-Beyaz" ittifakının basın ofisinden yapılan açıklamada ise "Bu olay Gantz'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini tamamladıktan 4 yıl sonra yaşandı. Bu konunun kamuoyu ile paylaşılma zamanı hayli manidar." denilerek, seçimlere bir aydan az süre kalan bir zamanda bu iddiaların basınla paylaşılmasına tepki gösterildi.

Genelkurmay Başkanlığından 2015'te emekli olan Gantz, geçtiğimiz yıl aralık ayı sonunda İsrail Direnç Partisi'ni kurarak siyasete atılmıştı.

Seçim yarışına katıldığı andan itibaren Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen Gantz, geçen ay seçime eski gazeteci Yair Lapid ile ittifak kurarak girme kararı almıştı.

Mavi-Beyaz ismi verilen Gantz-Lapid ittifakının 9 Nisan'daki seçimde Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud ile başa baş bir yarış içerisinde olacağı dile getiriliyor.

Ezeli düşmanlar İsrail ile İran, devam edegelen bir soğuk savaşın içerisinde bulunuyor. Ocak ayında bir siber güvenlik konferansında konuşan Netanyahu, "İran günlük olarak İsrail'e saldırıyor." iddiasında bulunmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.16 01:30 - Son Güncellenme: 2019.03.16 01:31 - Yasin Yüksel
A