Irak'tan Suriye'deki DEAŞ mevzilerine hava saldırısı

Irak'tan Suriye'deki DEAŞ mevzilerine hava saldırısı

Irak savaş uçaklarının, Suriye topraklarında terör örgütü DEAŞ'e ait mevzileri bombaladığı bildirildi.

2017.09.17 21:49 - Son Güncellenme: 2017.09.17 21:49 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Irak'tan Suriye'deki DEAŞ mevzilerine hava saldırısı

Irak İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İstihbarat ve Soruşturma Ajansına  bağlı "Es-Sugur" şubesinden yapılan yazılı açıklamada, "Irak savaş uçakları,  Suriye topraklarında sınır yakınındaki El-Meyadin bölgesinde DEAŞ'e ait 6 mevziyi  hedef aldı." ifadesine yer verildi.

Hava saldırılarının İran, Suriye, Rusya ve Irak'ın içinde bulunduğu  dörtlü komitenin koordinasyonuyla gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada,  saldırılarda bomba yüklü 3 araçla bir cephaneliğin imha edildiği, teröristler  arasında onlarca ölü ve yaralının bulunduğu aktarıldı.

Saldırıların ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi verilmezken, konuyla  alakalı Suriye tarafından da açıklama yapılmadı.

Bu arada Irak Savunma Bakanlığı kaynakları da hükümetin, Suriye ile  koordinasyon içinde söz konusu hava saldırılarını gerçekleştirdiğini, Bağdat ve  Şam'ın dörtlü komite aracılığıyla bu tür operasyonlar için koordine olduğunu  aktardı.

Kaynaklar, Bağdat ve Şam'ın önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki  sınır bölgelerinde DEAŞ'ın nüfuzunu kırmaya yoğunlaşacağını ifade etti.

Irak savaş uçakları, şubat ayında da Suriye topraklarında DEAŞ'ın  elindeki Elbu Kemal ve Huseybe bölgelerine hava saldırıları düzenlemişti.

Irak'ta 306 terörist öldürüldü

Öte yandan açıklamada, 11-16 Eylül'de Enbar'ın batı kesimlerinde  DEAŞ'ın elinde bulunan bölgelerde 36 mevziye hava saldırısı düzenlendiği ve  aralarında üst düzeylerin de bulunduğu 306 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırılarda toplantı yerleri, cephanelikler, kontrol noktalarının  hedef alındığı aktarıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.09.17 21:49 - Son Güncellenme: 2017.09.17 21:49 - HABER MERKEZİ
A