Intel 5G modem yarışından çekildi!

Intel 5G modem yarışından çekildi!

5G iPhone modelleri ile ilgili neredeyse tüm haberlerde Intel'in adı geçti. Zira, Qualcomm ile ciddi bir savaş içerisinde olan ( anlaşma sağlandı ) Apple'ın yeni iPhone'larında modem konusunda Intel'i tercih edeceği konuşuluyordu.

2019.04.17 08:40 - Son Güncellenme: 2019.04.17 08:41 - Teknoloji
A
Intel 5G modem yarışından çekildi!

iPhone'da Qualcomm modellerin kullanılması konusunda Apple ve Qualcom marasındaki hukuki savaşın sürpriz bir şekilde uzlaşmaya dönüşmesinden birkaç saat sonra, Intel mobil cihazlar için 5G modem geliştirmeyi bıraktığını açıkladı.

Intel 5G modem yarışından çekildiğini açıkladı!

Açıklamanın Qualcomm ile Apple'ın uzlaşmasından sonra gelmesi şaşkınlığa neden olurken, Intel 5G çalışmalarına tamamen son vermiyor. Mobil cihazların aksine PC, akıllı ev cihazları ve 5G altyapısı için modemler geliştirecek.

Intel'in CEO'su Bob Swan, konu hakkında açıklamasında telefonlar için modem geliştirmenin" karlılığa ve olumlu geri dönüşlere" açık bir yol olmadığını belirtti. Bununla birlikte Intel'in 5G yatırımlarını sürdüreceği tekrar vurguladı.

Bazı kaynaklar Intel'in bu kararı tamamen kendi başına aldığını ve hatta Apple'a resmi bir bildiri yapmadığını bile belirtiyor. Bu düşük bir ihtimal olsa da, Intel'in çekilmesi ile Apple'ın önünde artık Qualcomm ve MediaTek seçenekleri kaldı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.17 08:40 - Son Güncellenme: 2019.04.17 08:41 - Kübra Coşar-pasif
A