Instagram yeni özellikler eklemek için çalışmalarını sürdürüyor

Instagram yeni özellikler eklemek için çalışmalarını sürdürüyor

Kısa süre önce  yazı modu ve hikayelerde GIF animasyonları ekleme fırsatı sunan Instagram, kullanıcıları için yeni özellikler getirmeyi sürdürüyor.

2018.02.08 15:49 - Son Güncellenme: 2018.02.08 15:50 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Instagram yeni özellikler eklemek için çalışmalarını sürdürüyor

Instagram, kullanıcıların diğer kullanıcıların herkese açık fotoğraf ve video paylaşımlarını kendi Hikâyeleri üzerinden paylaşmasını sağlayan "regram" olarak da adlandırabileceğimiz özelliği test ettiklerini onayladı. 

Bu özelliği kullanma fırsatı elde eden kullanıcılar, paylaşımın hemen altında yer alan ikona dokunduğunda "Paylaşımı hikayenize ekleyin" yazan bir seçenek yer alacak.

Kullanıcılar, paylaşımlarının bu şekilde paylaşılmasını istememesi halinde gizlilik ayarları üzerinden bu seçeneğin gerçekleşmemesini sağlayabilir.

Şimdilik bu özellik kullanıma sunulmasa da, Ayarlar'da bulunan Hikaye Ayarları kısmında yer alan "Hikayenin Yeniden Paylaşılmasına İzin Ver" şeklinde bir seçenek bulunuyor.

Zachary Shakked isimli bir uygulama geliştiricisi, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, paylaşımın kullanıcıların Hikaye'sine eklendiği anda, yeniden boyutlandırabilir, döndürebilir, hareket ettirme gibi görünümün değişmesini sağlayan çeşitli seçenekler bulunacak. Bununla birlikte ilk paylaşımı yapan kullanıcının adını da gösteren ve geleneksel Instagram paylaşımı türünde görsel açıdan nasıl görüleceğini gösteren iki seçenek de bulunuyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.02.08 15:49 - Son Güncellenme: 2018.02.08 15:50 - HABER MERKEZİ
A