Instagram Hikayeleri'nde büyük hata!

Instagram Hikayeleri'nde büyük hata!

Bugün Instagram'da büyük bir hata meydana geldi. Sistemsel bir hata sonucu kullanıcılar, takip etmedikleri kullanıcıların hikayelerine erişti.

2019.04.12 09:10 - Son Güncellenme: 2019.04.12 09:11 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Instagram Hikayeleri'nde büyük hata!

Facebook şirketlerinin bu hataları yapması manidar!

Twitter kullanıcısı InternetRyan, garip bir hatanın keşfedilmesini sağladı. Buna göre Instagram anasayfasında hikayelerin bulunduğu kısımda kullanıcılar, tanımadığı ve takip etmediği kişilerin hikayelerini gördü. TechCrunch adlı websitesi konu ile ilgili şirket yetkililerine ulaştı. Instagram yetkilileri sorunu kabul ettiler, sorunun kısa sürede çözüldüğünü belirttiler.

Instagram, henüz hatanın sebebini bulamadı ve konu ile ilgili araştırmalarını devam ettirdiğini açıkladı. Sorunun sebebi belli olmamasına rağmen, sorunun saatler içerisinde çözüldüğü belirtildi. Sorunun sebebi bilinmezken, sorunun nasıl çözüldüğü ise merak konusu oldu. Neyse ki, kullanıcılar hikayelerin üstüne tıkladığında hikaye açılmıyor, kullanıcının takip edilmediği uyarı olarak ekrana geliyor.

Konu, insanlar arasında tartışma konusu oldu. "Facebook'a bağlı şirketlerin sürekli benzer hataları tekrarlıyor olması onlara olan güvenimizi yok ediyor" şeklinde şikayet, bir çok kullanıcı tarafından dile getiriliyor.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada: "Az sayıda insanın Instagram anasayfasında takip etmedikleri kullanıcıların hikayelerini görmesi sorununun farkındayız. Hesabınız özelse, kişiler sizin hikayelerinizi göremedi. Buna, sonradan çözdüğümüz bir hata sebep oldu.

Bu sorunun Facebook'un gizlilik ve güvenlik ekipleri için zor bir yılın ardından ortaya çıkması biraz manidar görünüyor. Sahte haberler ve seçimleri yönlendirme gibi karmaşaların dışında, Facebook ve ona bağlı şirketler, şimdi de bu gibi sorunlarla uğraşacak gibi görünüyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.12 09:10 - Son Güncellenme: 2019.04.12 09:11 - HABER MERKEZİ
A