Instagram'da gizli hacker tehlikesi

Instagram'da gizli hacker tehlikesi

Bazı Instagram kullanıcıları, hesaplarının kişisel bilgilerini değiştirmesi sonucu hacklendiğini ifade etti.

2018.08.16 10:17 - Son Güncellenme: 2018.08.16 10:18 - Teknoloji
A
Instagram'da gizli hacker tehlikesi

Instagram'da son günlerde meydana gelen bir güvenlik açığı, bazı hesapların hacklenmesine neden oldu. Kişisel bilgilerini değiştiren Instagram kullanıcıları, hesaplarına bir daha ulaşamadığını belirtiyor.

Instagram'da bu tür saldırıya uğramış binlerce mağdurun olduğunu, kullanıcıların garip bir şekilde E-posta ve telefon numaralarının değiştirildiğini ve sistemden otomatik olarak çıktıklarını belirtiyorlar.

Tekrar girmek istediklerinde ise kişisel bilgileri değiştirildiği için, iki faktörlü kimlik doğrulamasını yapamadıkları ve şifrelerini sıfırlayamadıkları ifade ediliyor.

Ağustos ayında başlayan bu saldırılar hala devam ediyor ve bilgisayar korsanları hesap bilgilerini ".ru" uzantısına sahip E-posta adresleri ile değiştiriyorlar. Korsanların profillerde video ve resim paylaşmaması dikkat çekerken, değiştirdikleri tek şeyin profil resmi olduğu belirtiliyor.

Konu ile ilgili Instagram'ın yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Güvenliği ihlal edilmiş hesapların farkına vardığımızda erişime kapatıyoruz ve etkilenen kullanıcıların şifrelerini sıfırlayabilmelerine olanak sağlıyoruz. Instagram'ın güvenli bir deneyim sunması için çalışmalarımız devam ediyor."

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.16 10:17 - Son Güncellenme: 2018.08.16 10:18 - Gülcan Tekin
A