İnsanlar, masaldan sıkıldılar! (ÖZEL HABER)

İnsanlar, masaldan sıkıldılar! (ÖZEL HABER)

DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, partilerine yoğun bir aday adaylığı teveccühünün oluştuğunu ifade etti. YSK'nın 7 Haziran'da kendilerini hukuksuzca dışarda bıraktığını söyleyen Özbilge, "AK Parti'ye oy veren seçmenin kafasındaki parti DSP'dir" açıklamasında bulundu.

2019.01.17 08:44 - Son Güncellenme: 2019.01.17 10:00 - Bursa Bölge
A
İnsanlar, masaldan sıkıldılar! (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Türkiye'nin en büyük yerel yerel internet portalı Bursada Bugün'ün geçtiğimiz haftalarda yayına hayatına başlayan web televizyonu Bursada Bugün TV'de usta gazeteci Aysın Komitgan'ın sunumuyla yayımlanan Gün 'Aysın' programının konuğu Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Yargıtay'dan herhangi bir olumsuz görüş almadıklarını vurgulayan Özbilge, "YSK, iki ilçede kongre yapılmadığı gerekçesiyle 7 Haziran seçimlerine DSP'nin katılmaması yönünde karar verdi. İtirazlarımız sonuçsuz kaldı. Konu AİHM'e taşındı ve süreç devam ediyor. Aynı YSK, 31 Mart'ta yapılacak seçimler için DSP'nin katılma yeterliliğini sağladığını açıkladı. Haziran ayından mart ayına bir şey değişmedi" diye konuştu.
80'i aşkın başvuru
Yerel seçimler için gerçekleştirilen çalışmaları aktaran Murat Özbilge, "Bursa ölçeğinde 2 hafta önce 55'in üzerinde aday adayı başvuru dosyası genel merkeze geldi. 25'i aşkın dosya da il başkanlığına geldi. Türkiye'nin kaderini değiştirecek tercihlere imza atacak. DSP 17 ilçe ve büyükşehirde adaylarını açıklayacak. Cuma günü Osmangazi ve İnegöl ilçe başkan adayları cuma günü açıklanacak. Genel başkanın da katılacağı bir programla tüm adaylar bir kez daha kamuoyuna tanıtılacak" dedi.  Özbilge,  DSP'nin yerel seçimlerle ilgili projelerinin 3 Şubat tarihinde Genel Başkan Önder Aksakal tarafından kamuoyuna sunulacağını da sözlerine ekledi.
Diyet borcumuz yok
Siyaseti yönlendirmek isteyen bir mekanizmasının varlığından bahseden DSP Genel Başkan Yardımcısı, "Seçmen bu kez kendi içinden çıkan adayları tercih edecek. Bugünkü parlamentolardaki partilerin birbirinden hiçbir farkı yok. Bülent Ecevit gibi bir ismin öğretilerine sahip bir partiyiz. Hiçbir arkadaşımızın diyet borcu yok. Gücümüzü toplum ve yüce Türk milletinden aldık" ifadelerini kullandı.
AK Partilinin kafasında DSP var
DSP'nin halkçı bir parti olduğunu vurgulayan Murat Özbilge, "Her bölgemizde aday adayımız var ve bunlar 3 Şubat'ta adaya dönüşecek. Vatandaş seçeneksiz değil, sandığa gidince güvercinimizi görecek. AK Parti'ye oy veren seçmenin kafasındaki parti DSP'dir. Çünkü bugün oy veren kitle geçmişte Demokratik Sol Parti'ye oy verenlerdir.  Koltuğu teslim edeceğiniz adamların kibirli olmaması lazım. Herkes aynı masalları dinlemekten sıkıldı. Hükümetin vaatlerinin hepsi tekrar tekrar gündeme geldi. Hiçbir şey değişmedi. Daha fazla aldatılmak ve kandırılmak istemiyor vatandaş" diye konuştu.


 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.17 08:44 - Son Güncellenme: 2019.01.17 10:00 - Cemile Köseoğulları
A