İngiltere'den Kaşıkçı açıklaması: Ne pahasına olursa olsun...

İngiltere'den Kaşıkçı açıklaması: Ne pahasına olursa olsun...

İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Cemal Kaşıkçı'nın katilleri ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarılmalı ve adalet yerini bulmalıdır." çağrısı yaptı.

2018.11.08 23:58 - Son Güncellenme: 2018.11.08 23:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İngiltere'den Kaşıkçı açıklaması: Ne pahasına olursa olsun...

İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Amerikan CNN  International için bir makale kaleme alarak Cemal Kaşıkçı cinayetini  değerlendirdi.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü gün ve öncesinde Suudi Arabistan'ın  planlarından şüphesi olmadığını vurgulayan Johnson, "Ayrıca, bu mide bulandırıcı  suikastın Suudi Arabistan yönetiminin en üst makamlarından geldiğinden de şüphem  yok." görüşünü paylaştı.

 "Cinayetin halının altına süpürülmesini tercih edenler var"

Johnson, Kaşıkçı cinayetinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmiş  olmasına rağmen hala cesedin bulunmadığına ve güvenilir bir açıklama  yapılmadığına dikkati çekerek, "Beni bu konuda endişelendiren asıl şey adli  detaylar değil. Benim asıl endişem asıl konu şu; katiller ya da en azından bu  cinayetin emrini verenlerin yaptıklarının yanına kalması. Umarım yanılıyorumdur.  Bu konunun tamamen halının altına süpürülmesini açıkça tercih eden birçok güçlü  insan var. Ortadoğu'daki duruma bakıp, bu soruşturmanın mantıklı bir şekilde  sonuçlanmasına bizim gücümüzün yetmeyeceğini düşünen çok insan olacaktır."  değerlendirmesinde bulundu.

Johnson, makalesinde, "Cemal Kaşıkçı'nın katilleri ne pahasına olursa  olsun ortaya çıkarılmalı ve adalet yerini bulmalıdır." ifadesini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.08 23:58 - Son Güncellenme: 2018.11.08 23:59 - HABER MERKEZİ
A