İnce ile poz veren 'SoloTürk' ekibine ceza!

İnce ile poz veren 'SoloTürk' ekibine ceza!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ziyaretinin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Alaattin Duran'ın görevden alındı. Bu gelişme sonrasında İnce ve ekibinin tokalaştığı 'SoloTürk' pilotlarının yapacağı diğer gösteri uçuşlarının iptal edildiği de ortaya çıktı.

2018.05.25 09:42 - Son Güncellenme: 2018.05.25 12:08 - Güncel
A
İnce ile poz veren 'SoloTürk' ekibine ceza!
01:52 Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK nefes kesti

İLGİLİ VİDEO

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK nefes kesti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş , Muharrem İnce ve ekibinin tokalaştığı 'SoloTürk ' ekibinde yer alan pilotların uçuşlarının iptal edildiğini belirtti.

İnce 'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyareti sonrası, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, Rektörlük tarafından görevden alındı.

Yarkadaş'ın Twitter'dan şunları yazdı:

"AKP, sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Duran'ı değil, 19 Mayıs günü İnce'yle birlikte Samsun Havalimanı'nda gösteri uçuşundan dönerken karşılaştığımız Türk Yıldızları'nı da cezalandırdı. Pilotların yapacağı diğer gösteri uçuşları da iptal edildi. İşte bunun adı korkudur."

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Perşembe günü Cerrahpaşa'da öğrencilerle bir araya geldi. İnce, Cumhurbaşkanı olması halinde TBMM'ye gelecek olan ilk kanun teklifinin Cerrahpaşa'nın birleştirilmesi olacağını söyledi. İnce'ni bu ziyareti sonrasında ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, YÖK'ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden alındı.

Ancak İnce'ye karşı yapılan bu tutumun sadece bu görevden almayla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Muharrem İnce, 19 Mayıs günü Solo Türk ekibini ziyaret etti. Ziyarette İnce ile birlikte fotoğraf da çekildi.

Ancak ertesi gün Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Ve Solo Türk'ün gösteri uçuşlarını bilinmeyen bir nedenle iptal etti. Muharrem İnce yaptığı açıklamalarda seçildiği takdirde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı görevden alacağını söylemişti.

İşte bu ziyaretin hemen ertesi günü Solo Türk'ün uçuşlarının iptal edilmesi dikkat çekti. Ertesi sabah Kokpit sitesinde çıkan haberde ise şu ifadelere yer veriliyordu:

"Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi ekibi SoloTürk'ün Sinop, Tekirdağ, Bodrum, Kocaeli'nde yapmayı planladığı gösteri uçuşları Genel Kurmay Başkanlığı tarafından görülen lüzum üzerine iptal edildi.

İşte iptal edilen uçuşlar ve takvimi:

20 Mayıs/Sinop
2 Haziran/Tekirdağ
23 Haziran/Bodrum
28 Haziran/Kocaeli"

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.05.25 09:42 - Son Güncellenme: 2018.05.25 12:08 - Aysın Komitgan
A