İmamoğlu: Kazandığımız seçimi yedirtmeyiz

İmamoğlu: Kazandığımız seçimi yedirtmeyiz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "YSK'ya sesleniyorum, bir an önce kararınızı netleştirin, görevimize başlayalım. Biz, kazandığımız seçimi yedirtmeyiz." dedi.

2019.04.12 21:53 - Son Güncellenme: 2019.04.12 21:54 -
A
İmamoğlu: Kazandığımız seçimi yedirtmeyiz

İmamoğlu, belediye başkanlığını CHP adayı Turan Hançerli'nin kazandığı  Avcılar Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Hançerli'yi tebrik eden İmamoğlu'na, CHP'li belediye başkanları da eşlik etti.

Vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, Türkiye'deki Suriyelilerin durumuna  değinerek, "O gün bu kararı alanlar, bugün, yanlış yaptıklarının farkında. Biz,  Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istiyoruz. Biz, susan olmayacağız,  uluslararası platformda susan dilsiz şeytanlara da şunu söyleyeceğiz. Kardeşim,  yerin altındaki petrolle ilgilenene kadar, bu topraklarda barışı temin etmek için  gerekeni yapın. 16 milyon insanın belediye başkanı olarak uluslararası tüm  platformlarda sizin sesinizi dile getirip, 'Suriye'nin petrolüyle  ilgileneceğinize oradaki insanların kardeşliği, huzuruna imkan tanıyın, destek  olun, bir an önce Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına  dönsün.' diyeceğiz. Bu kadar net. Bunları niye anlattım. Çünkü ben artık İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanıyım." diye konuştu.

İmamoğlu, artık meydanların yüzde 50'sinin kadınlardan oluşmasından  büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kadın, değişimi gerçekleştirebilir. Bu sevgi, bu kucaklama bizim  sorumluluğumuzu artırıyor. Büyükşehir belediyesine gittiğinde orada çalışan  arkadaşlarım, İBB çalışanları, bakın bu adam size söz veriyor. İBB çalışanlarına,  alın teriyle ekmeğini kazanan, üreten, kişiye, partiye değil, topluma, 16 milyona  hizmet eden herkesin başımın üstünde yeri var. Bizim aynı şekilde büyükşehir  belediyesine iş yapan iş insanları, müteahhitler, şirketler, orada işinizi  yapmışsanız, karşılığını bu millete hizmet olarak vermişseniz siz de hiç  korkmayın, sizin de yeriniz başımızın üstü. Kimse bizden partizanlık üzerinden  işler beklemesin, biz herkesi kucaklayacağız. 1994'te Sayın Cumhurbaşkanı  büyükşehir belediyesini kazandığında, millet ve dönemin iktidarı görevi teslim  etti mi? 2002'de bütün Türkiye'deki seçimi kazandılar ve o dönemin iktidarı, o  dönemin karar vericileri görevi teslim ettiler mi? Ya kardeşim niye böyle  yapıyorlar? AK Partili kardeşlerime soruyorum. Ben bugün o partinin adayı  olsaydım acaba ne düşünürlerdi? Ben, kendimi 16 milyon insanın vicdanına,  ahlakına kendimi emanet ediyorum. Bu şehirde yeni bir başlangıç var artık. Bu  şehirde yeni bir dönem başlamıştır."

Diğer için tıklayın


2019.04.12 21:53 - Son Güncellenme: 2019.04.12 21:54 - Büşra Dikilitaş
A