İmamoğlu gençlere seslendi: Sevgili gençler, sorumluluğumuz çok

İmamoğlu gençlere seslendi: Sevgili gençler, sorumluluğumuz çok

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de gerçekleştirilen İlk Adım Etkinliği'nde, "Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal'in evladı olarak yola çıkıyorum" dedi.

2019.05.16 09:42 - Son Güncellenme: 2019.05.16 10:24 - Siyaset
A
İmamoğlu gençlere seslendi: Sevgili gençler, sorumluluğumuz çok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu dün akşam Kalamış Marina'da başlattığı seçim turunu, daha sonra engelli vatandaşlarla Bakırköy'de iftar açarak devam ettirdi. Yeniden karşı kıyıya, Ataşehir'e geçen İmamoğlu, başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Zengin Mutfağı" adlı tiyatro oyununu izledi.

İmamoğlu, seçim turunu gece saatlerinde Şişli'de noktaladı. İmamoğlu, Şişli'deki Atatürk Evi önünde düzenlenen "İlk Adım Etkinliği"ne katıldı. Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 23 Mart'ta İmamoğlu'nu yeniden İBB Başkanı olarak seçtirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

"ATATÜRK BİZE BU TOPRAKLARI EMANET ETMEYİ SEÇTİ"

Daha sonra İmamoğlu, 'Ekrem Abi oley', 'Ekrem Başkan' ve 'Her şey çok güzel olacak' sloganları eşliğinde kürsüye geldi.

"Bu akşam sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum." diyen İmamoğlu "Atamızın büyük bir görev ve cesaretle, bu ülkenin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için kurduğu planla, belki bir avuç insanla yola çıktığı gecenin o derin sessizliği içerisinde, annesiyle o geceyi paylaşmanın ve ertesi sabah o büyük cesaretle yola çıktığı evinin önünde onu anmaya geldik. Ruhu şad olsun. İyi ki bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider kurdu. Cumhuriyeti seven, demokrasiyi isteyen, 100 yıl önce söyledikleri hala geçerli olan bir liderin kurduğu güzel Cumhuriyetin evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki Atatürk, o tarihlerde birilerinin yaptığı gibi bir diktatör olmayı değil, sultanlığı değil, padişahlığı değil, milletine bu toprakları emanet etmeyi seçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda bu evden yola çıkarken, Cumhuriyeti kafasına koyduğu gibi, hiç kimsenin hükmü ve iradesi altında değil, tam bağımsız Türkiye hayalleriyle yola çıkmıştır. Misakı Milli sınırlarından asla taviz vermeden, milletinin harap ve bitap halini bilerek, cesaretini milletinin bağımsızlık duygusundan alarak yola çıkmıştır. Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal'in evladı olarak yola çıkıyorum." dedi.

"ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü "Bizler, Mustafa Kemal'in evlatlarıyız, askerleriyiz, bu ülkenin, bu milletin hizmetkarlarıyız. Fakat bunun koşulları var. Çok çalışacağız. Cumhuriyet, demokrasi ve Türkiye için çok çalışacağız. İstanbul için çok çalışacağız. Bu ülkenin kuruluşundaki, temellerinin atıldığındaki zorlukları düşünün. Bugüne geldiğimizde, işimizin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Kol kola, omuz omuza olursak, İstanbul'u hak ettiği yere taşıma konusunda iş birliği yaparsak, inanın o bir avuç insanın İstanbul'u düşürdüğü durumdan düzlüğe çıkartırız. En büyük güvencemiz sizlersiniz. Gönül isterdi ki, 19 Mayıs 1919'un 100'ncü yılında, Gençlik ve Spor Bayramı, aynı zamanda Atamız'ı anma haftasında dünyanın en güzel milli duruşunu hissettirecek milli bayramı, biz hazırlayalım isterdik. Bunu bize yaptırmadılar, olsun, telafi edeceğiz. "

"İSTANBUL'A HEM BAHARI HEM DE YAZI GETİRECEĞİZ"

Ekrem İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsız Türkiye hayaliyle yola çıktığını, ülke topraklarını milletine emanet ettiğini dile getirdi. İmamoğlu, "Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal'in evladı olarak yola çıkıyorum" ifadesini kullandı.

"Sevgili gençler, sorumluluğumuz çok. Burada sanıyorum epeyce öğrenci var değil mi? (Evet sesleri). 17 günlük hizmet dönemimiz gereği, artık İstanbul'da dini, milli ve resmi bayramlarda ulaşım ücretsiz oldu. İkincisi, İstanbul'da ulaşım kartı artık 40 TL'ye indi. Sevincinizi görüyorum ama gençlerden bir şey istiyorum. Söz vereceksiniz bana. Siz de sakın başkaları gibi kopya çekmeyin. İsterdim ki bu güzel bayramı İstanbul'un bütün caddelerinde, o güzel boğazında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Geldiğiniz gibi gideceksiniz" dediği İstanbul'u işgal eden emperyalist güçlere, 16 milyon insanın ruhunu hissettirdiği bayramı kutlayalım. Kısmet 101'nci yılında, kısmet Cumhuriyet'in 100'ncü yılında. Bize bir ara vermiş olabilirler ama vazifemize devam ediyoruz. Bayramlarımızı kutlayacağız. Hepinizin şimdiden, Atamız'ın huzurunda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun. İstanbul'da ücretsiz otobüsleri kullanarak, nerede kutlama varsa katılın. Coşkumuzu birlikte yaşadığımızda daha mutlu, daha güçlü olacağız. İstanbul'a da bir arada hem baharı hem yazı getireceğiz. Yol arkadaşlığımız Türkiye'ye kutlu olsun."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.05.16 09:42 - Son Güncellenme: 2019.05.16 10:24 - Yasin Yüksel
A