İlginç çözüm! Telefonu göndere çekerek konuşuyor

İlginç çözüm! Telefonu göndere çekerek konuşuyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köyde çiftçilik yapan Uğur Güler, evinin çatısına diktiği bayrak direğine telefonunu torbayla yukarı çekerek bluetooth kulaklıkla görüşmesini yapıyor.

2018.04.17 11:15 - Son Güncellenme: 2018.04.17 11:19 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İlginç çözüm! Telefonu göndere çekerek konuşuyor

Tunceli'de ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gedikler köyünde çiftçilik yapan Uğur Güler, köyde telefonlar çekmeyince ilginç bir yöntem geliştirdi. Bağ evine bayrak direği yerleştiren Güler, çoraptan yaptığı torbanın içerisinde arama yapacağı numarayı belirleyip telefonunu koyarak göndere çekiyor. Daha sonra bluetooth kulaklıkla belirlediği numarayı arayan Güler, bahçesinde ve evinin içinde rahat rahat telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

Köylerinin büyük bir bölümünde  telefon hatlarının çekmediğini ve bu nedenle sorun yaşandığını ifade eden Güler, "Benin çocuklarım İstanbul'da yaşıyor. Eşim kışları İstanbul'da yaz aylarında yanıma geliyor. Ama ben sürekli köyde çiftçilikle uğraşıyorum. Bizim köyde telefonla görüşmek büyük bir dert. Onun için ben de böyle kendi kendime bir çare buldum" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.04.17 11:15 - Son Güncellenme: 2018.04.17 11:19 - HABER MERKEZİ
A