İleri yaşlarda ortaya çıkan bu ağrılara dikkat!

İleri yaşlarda ortaya çıkan bu ağrılara dikkat!

Özellikle orta ve ileri yaş grubundaki kişilerde sıklıkla görülen eklem ağrıları yaşam standardını düşüren en önemli sağlık sorunlarından biridir. Peki, eklem ağrılarına hangi bölüm bakar? İşte merak edilen tüm detaylar...

2019.04.12 11:56 - Son Güncellenme: 2019.04.12 11:57 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
İleri yaşlarda ortaya çıkan bu ağrılara dikkat!

Dizlerde, ayak topuklarında, ayak ve el bileklerinde, kalça bölgesinde, bel ve boyun bölgesinde görülen eklem ağrılarına hangi bölüm bakar? İşte bilinmesi gerekenler...

Genel eklem ağrılarının yanı sıra ayak bileğindeki burkulmalar, kas kemiklerindeki kırıklar, topuk dikeni, bağ kopmalara ve kas ağrıları da eklem ağrıları adı altında incelenebilir. Bu tür rahatsızlıkların tedavisinde uygulanan yöntemler başlangıçta ilaç tedavisidir. Ancak hastalığın seyrine göre cerrahi müdahalelere başvurulabilir. Bununla beraber uygulanabilecek egzersizlerle de eklem ağrıları tedavi edilebilir.

EKLEM AĞRISINA NEDEN OLAN HASTALIKLAR

- Kireçlenme (osteoartrit) eklemlerde bulunan kıkırdak yapının orta ve ileri yaşlarda yıpranması ile ortaya çıkar.
- Tendirit eklemlerin aşırı kullanılması ve yaşın ilerlemesi ile oluşur ve eklem yerlerinde şişlik, tahriş ve iltihap olarak görülür.
- Bursit eklemlerde keselik iltihap şeklinde görülen bir hastalıktır.
- İltihaplı eklem romatizması
- Septik Artrit
- Gut hastalığı
- Yaşanılan kazalar
- Sporcuların dizlerini çok zorlaması ile ortaya çıkan ön diz ağrısı

EKLEM AĞRILARINA HANGİ BÖLÜM BAKAR?

Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır. Yapılacak tetkiklerin ardından tanı konulma süreci başlar ve tedavi süreci de beraberinde başlatılabilir. Kişiler, yaşayacakları her türden eklem ağrılarının tespiti için mutlaka ortopedi bölümüne başvurmalıdır.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2019.04.12 11:56 - Son Güncellenme: 2019.04.12 11:57 - HABER MERKEZİ
A