İkiyaka Dağları'nda operasyonlar sürüyor

İkiyaka Dağları'nda operasyonlar sürüyor

Irak sınırında, teröristlerce "girilemez" olarak nitelendirilen İkiyaka Dağları'nda operasyonlarına aralıksız devam eden güvenlik güçleri, üç haftada 16 teröristi etkisiz hale getirdi. Komandolar, bölücü örgütün bölgedeki yapılanmasına büyük darbe indirdi.

2018.09.04 11:24 - Son Güncellenme: 2018.09.04 11:25 - Güncel
A
İkiyaka Dağları'nda operasyonlar sürüyor

Türk  Silahlı Kuvvetleri, üç haftadır İkiyaka Dağları'nda, 3 bin 500 metrenin  üzerindeki rakımlarda operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Hava destekli operasyonlar kapsamında komandolar, İkiyaka Dağları'nda  teröristlerin "girilemez" olarak nitelendirdikleri yerlere bir kez daha girdi. Üç  haftada 16 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar sonucunda, bölücü  örgütün bölgedeki yapılanmasına büyük darbe vuruldu.

Bölgedeki operasyonlarda yapılan arama tarama faaliyetleri sonucu,  tespit edilen mağaralarda ise değişik çap ve silahlara ait çok sayıda mühimmat,  el bombaları ve büyük miktarda yaşam malzemesi bulundu. Bulunan malzemeler  yerlerinde imha edilirken mağaralar kullanılamaz hale getirildi.

MAKÖ'ler patlayıcı arıyor

Operasyonlarda, Mayın Arama Köpekleri (MAKÖ) de görev aldı. MAKÖ'ler  sayesinde  tespit edilen çok sayıda el yapımı patlayıcı, Mayın ve El Yapımı  Patlayıcı Tespit ve İmha (METİ) timlerince imha edildi.

Mehmetçik'in, devam eden operasyonlar sonucu bölgede alan kontrolünü  etkin olarak sağladığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin, bölgede arzu edilen huzur  ve güven ortamını tesis etmek için her türlü zor koşulda görevine kararlı bir  şekilde devam ettiği bildirildi.

Teröristler örgütten kaçmaya çalışıyor

Operasyonların ardından bölgedeki birçok teröristin bölücü terör  örgütünden kaçmak için fırsat kolladığı öğrenildi. Operasyonlarda verilen ağır  zayiatların ardından kendilerinin bile bile ölüme gönderildiği, örgütten kaçmanın  yollarını aradıkları bilgisi, teslim olan teröristlerin ifadelerine yansıdı.

Kırmızı listeye bir çizik daha

Genelkurmay Başkanlığından dün yapılan açıklamada, Hakkari'nin  Yüksekova ilçesi İkiyaka Dağları bölgesinde düzenlenen operasyonda, aranan  teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alan bölücü terör örgütünün sözde  bölge sorumlusu "Bager Andok" kod adlı Fatih Özden'in de etkisiz hale getirildiği  açıklandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.04 11:24 - Son Güncellenme: 2018.09.04 11:25 - Ali Yaşar
A