İki Suriyeli genç kız yol kenarında baygın halde bulundu

İki Suriyeli genç kız yol kenarında baygın halde bulundu

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yol kenarında iki Suriyeli genç kız baygın halde bulundu.

2018.10.18 14:49 - Son Güncellenme: 2018.10.18 17:28 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İki Suriyeli genç kız yol kenarında baygın halde bulundu
00:22 İki Suriyeli genç kız yol kenarında baygın halde bulundu

İLGİLİ VİDEO

İki Suriyeli genç kız yol kenarında baygın halde bulundu

Olay, Serdivan ilçesi Çubuklu Mahallesi Kayar mevki'inde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İbrahim Kurt isimli vatandaş yol kenarında baygın halde yatan iki genç kızı görünce durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Konunun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan kızların Suriye uyruklu oldukları belirlendi.

NEDEN BAYILDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Konuyu değerlendiren ekipler ihbarın geldiği bölgeye intikal etti. Yapılan araştırmalar sonucunda N.E. (17) ve R.A. (14) isimli Suriye uyruklu kızların ailelerin rızası dahilinde nüfus işlemleri ve diğer resmi işlemleri için öğle saatlerinde aile dostları olan A.T. (44) ile Sakarya Valiliğine gittikleri öğrenildi. Valilikte işlemleri tamamlandıktan sonra Kazımpaşa Mahallesi'nde yemek yiyen ve daha sonrasında Çubuklu tarafından Serdivan ilçesine gittikleri esnada yolun ağaçlık alan olması nedeniyle korkan R.A. ve N.E., A.T. idaresindeki araçtan atlayarak kaçmaya başladı.

Yaşanan olay sonrasında kızların izini kaybeden A.T., R.A. isimli Suriye uyruklu kız çocuğunun annesini alarak kızları bulabilmek için durumu Sakarya İl Jandarma Komutanlığına giderek bildirdi. Ekiplerce korku dolu içerisinde bulunan kız çocukları için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı.

Olası cinsel taciz ve tecavüz ihtimaline karşı Sakarya Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve muayeneden geçen kız çocuklarında herhangi bir tecavüz bulgusu tespit edilemedi. Olayla ilgili Sakarya Nöbetci Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda R.A. ve N.E. isimli kızların pedagog, avukat ve tercüman dahilinde mağdur sıfatıyla ifadelerine başvuruldu. A.T. isimli şüpheli ise 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' suçundan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.10.18 14:49 - Son Güncellenme: 2018.10.18 17:28 - HABER MERKEZİ
A