Huawei'den ABD'ye karşı işletim sistemi hamlesi!

Huawei'den ABD'ye karşı işletim sistemi hamlesi!

Gelen bilgilere göre Huawei, gizliden kendi işletim sistemini geliştirmeye başladı. İşte detaylar!

2019.03.16 15:34 - Son Güncellenme: 2019.03.16 15:35 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Huawei'den ABD'ye karşı işletim sistemi hamlesi!

Bilindiği üzere ABD, yaklaşık bir yıl önce casusluk iddiaları sebebiyle devlet dairelerinde Huawei cihazlarının kullanılmasını yasaklamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Çinli teknoloji üreticisi Huawei, ABD'nin Huawei ürünlerinin federal kurumlarda kullanımını yasaklaması kararını mahkemeye taşımıştı.

Son zamanlarda ABD ile aralarındaki problemler daha da artan Huawei, Windows ve Android kullanmasının yasaklanması ihtimaline karşın, kendi işletim sistemini gizliden geliştirme kararı almış durumda. 

Huawei'den Richard Yu, verdiği bir röportajda, "Bu sistemleri artık kullanamayacağımız ortaya çıkarsa diye kendi işletim sistemimizi geliştirdik," diyor. Yu, risklere karşı her zaman hazırlıklı olacaklarını ve daima bir B planı oluşturduklarını belirtiyor.

Huawei'nin 2012 yılından bu yana Android'e alternatif bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ise bir diğer söylentiler arasında. South China Morning Post isimli yayın kuruluşu ise Huawei'nin kendi ekosistemini oluşturmak için çalışmalara 7 yıl önce başladığını aktardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei ve ZTE üzerinde başlattığı soruşturmanın hemen ardından kendi işletim sistemini geliştirmeye başlayan şirket, herhangi bir yasakla karşılaşana kadar Google ve Microsoft ürünlerini kullanmaya devam edeceğini de bildirdi.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.03.16 15:34 - Son Güncellenme: 2019.03.16 15:35 - HABER MERKEZİ
A