Homeros ödülü Rüstem Arslan'ın oldu

Homeros ödülü Rüstem Arslan'ın oldu

Çanakkale'de bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Truva Ören Yeri Kazıları Başkanı Rüstem Arslan'a verildi.

2017.08.08 23:40 - Son Güncellenme: 2017.08.08 23:41 - Yaşam
A
Homeros ödülü Rüstem Arslan'ın oldu

Çanakkale'de bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni Troia Antik Kenti'nde düzenlendi. 5 bin yıllık Odeon'da düzenlenen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, "Özgürlük ve barışla bezenen festivalimiz 54'üncü yaşında. Bu değerleri yüce sayanlara ulusal ve uluslararası düzeyde çaba sunanlara 2002 yılından beri çok prestijli bir ödül olan 'Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü'nü sunuyoruz. Ne mutluyuz ki, bu büyük ve anlamlı ödül bu yıl 2018 Truva yılı arifesinde biraz önce andığımız Manfred Osman Korfman'ın öğrencisine veriliyor. Bundan 30 yıl önce Troia'yla kucaklaşmıştı. Ve Troia'nın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin 20'inci yılına hazırlanırken bu özel ödülü alıyor. Homeros ödülünün bu yılki sahibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi, Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan'ı tebrik ediyorum" dedi.

Festivalde, geleneksel Homeros Bilim Sanat Kültür Ödülünü Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın elinden alan Truva Ören Yeri Kazıları Başkanı Rüstem Arslan yaptığı konuşmada, "Troia'da yaşadığım en güzel en onurlu en güzel günlerden bir tanesi. Ben bu akşam burada Homeros'un bu kentin öyküsünü anlatarak yaktığı şiir ateşi adına bu ödülü alıyorum" diye konuştu.

Tören, 'Bin Gemiye Yelken Açtıran Aşk' dans ve müzik gösterisiyle son buldu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2017.08.08 23:40 - Son Güncellenme: 2017.08.08 23:41 - Ali Yaşar
A