Hollanda'ya büyükelçi ataması

Hollanda'ya büyükelçi ataması

Reuters haber ajansının son dakika haberinde, son yıllarda gerilen Hollanda-Türkiye ilişkisinin normalleşme sürecine girdiği ifade edildi. Haberde, Türkiye'nin Hollanda'ya büyükelçi atama kararı aldığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Şaban Dişli'nin Lahey Büyükelçisi olarak atandığı ifade edildi.

2018.09.07 14:07 - Son Güncellenme: 2018.09.07 18:16 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hollanda'ya büyükelçi ataması

Hollanda ile Türkiye arasında, Anayasa referandumu öncesinde eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınırdışı edilmesi nedeniyle yaşanan kriz aşıldı. Kriz nedeniyle düşürülen iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, Hollanda ve Türkiye arasında varılan uzlaşma çerçevesinde yeniden Büyükelçi seviyesine çıktı.

Hollanda da, Türkiye'ye AB uzmanı bir büyükelçi atadı. Hollanda'nın Türkiye'de görev yapacak ilk kadın Büyükelçisi olacak Marjanne de Kwassteniet, daha önce de Ürdün'de yine Büyükelçi olarak görev yapmıştı.

Şaban Dişli, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi.

Mehmet Dişli, 16 Temmuz sabahı Başbakanlığa, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte gelmişti. 

İSTİFA ETMİŞTİ

Şaban Dişli, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden, tabandan gelen rahatsızlık nedeniyle istifa etmişti.

Dişli, istifa dilekçesinde şunları aktarmıştı:

"Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve sayın genel başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.07 14:07 - Son Güncellenme: 2018.09.07 18:16 - HABER MERKEZİ
A