Hollanda'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Hollanda'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Silahlı saldırı sebebiyle 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Polis, içeride saldırganın olduğunu düşündüğü bir binanın etrafını kuşattı. Hollanda polisi ilk olarak Utrecht kentinde birden fazla noktada ateş açıldığını söylese de bir süre sonra bu bilginin doğru olmadığı teyit edildi.

2019.03.18 13:25 - Son Güncellenme: 2019.03.18 17:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hollanda'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
01:04 Hollanda'da silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı -2

İLGİLİ VİDEO

Hollanda'da silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı -2

01:46 Hollanda'da silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

İLGİLİ VİDEO

Hollanda'da silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Hollanda'nın Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45'te silahlı saldırı gerçekleştirildiği, tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 6'sının durumu ağır.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın gizlendiği sanılan bir binayı kuşattığı ve operasyona hazırlandığı belirtildi.

Polis ve anti-terör timi bölgeye ulaştı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için kabineyi acil olarak topladı.

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.

Yaralı sayısı hakkında henüz net bilgi verilmedi. Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Bölgedeki okullara kapılarını kapatma talimatı verildi ve bölge halkına sokağa çıkmamaları için uyarıda bulunuldu. Hollanda milis kuvvetleri havalimanları ve kamu tesislerinde güvenlik seviyesinin artırıldığını açıkladı.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00'e kadar en üst kademe olan beşinci seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Hollanda polisi ilk olarak Utrecht kentinde birden fazla noktada ateş açıldığını söylese de bir süre sonra bu bilginin doğru olmadığı teyit edildi.

Hollanda merkezli haber sitesi NOS Nieuws'ün terörle mücadele kurumuna dayandırdığı habere göre olayın terör saldırısı olabileceği belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.18 13:25 - Son Güncellenme: 2019.03.18 17:03 - HABER MERKEZİ
A