Hokeyde şaha kalktık

Hokeyde şaha kalktık

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ülke olarak bu branşta son yıllarda büyük bir aşama kaydettiklerini söyledi.

2018.09.03 13:15 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:17 - Spor
A
Hokeyde şaha kalktık

Başkan Karakan, hokeyin olimpiyatlarda kesintisiz 110 senedir yer alan bir spor dalı olduğunu hatırlattı.

Türkiye'ye en büyük katkıyı sağlayacak olimpiyatlarda hokey branşında başarılı olunabilmesi için altyapı yatırımlarının şart olduğunu vurgulayan Karakan, "Sekiz yaşındaki çocuklardan başlamak üzere bunun temelini atıyoruz. 15 yaş altı milli takımımız şu anda Avrupa'nın en iyileri arasında. 18 yaş da iyi gidiyor. 21 yaş altında da açık alan hokeyinde Avrupa'nın en iyi 9 ülkesi arasındayız. Altyapıya yapılan yatırım boşa gitmez." diye konuştu.

 65 İLDE OYNANIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hokeyin dünyadaki önemini dikkate alarak, Türkiye'de ciddi yatırımlar yaptığını belirten Karakan, şöyle devam etti:

"Yatırımdaki kasıt tesisleşme ve eğitimdir. Türkiye'de 65 ilde hokeyin il temsilcisi var. 65 ilde hokey oynanıyor. Özellikle ilköğretim ve ortaöğretimde, okul sporlarında, minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde Türkiye şampiyonaları düzenleniyor. Bu sene sadece miniklerde 400 okul hokey şampiyonasına katıldı. Gerçekten hokey ülkemizde çığ gibi büyüyor ve yaygınlaşıyor.  Şu anda Türkiye'de tesisleşme anlamında ciddi bir atılım var. 4 ilde nizami olimpik hokey sahası bulunuyor. 2 tane inşaatı devam eden olimpik hokey sahası var. " 

TEPELERE TAŞIYACAĞIZ

Ülke olarak hokeyde büyük bir hamle gerçekleştirdiklerinin altını çizen Karakan, şunları kaydetti:

"Türkiye hokeyde şaha kalkmış vaziyettedir. Avrupa ve dünya hokey federasyonu başkanları ve yetkilileri 'Siz çıldırdınız mı, bu aşamayı nasıl yaptınız' diyorlar. 'Bu kadar hızlı nasıl mesafe aldınız' diye soruyorlar. Onlar da şaşkınlık içindeler. Türkiye'ye ve Türk milletine birincilik yakışır. Bu kadar kısa sürede alınan mesafeyle gurur duymamız gerekir. İnşallah ülkemizi en tepelere taşıyacağız. "

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.03 13:15 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:17 - Burcu Kahraman
A