Hisarcıklıoğlu: İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu

Hisarcıklıoğlu: İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyor. Bu şehirlerde sanayileşme için arazi üretilemiyor. Sanayileşme için artık arazi yok. Bursa'da tarım arazilerini ya sanayiye çevireceğiz ya da yeni açılım alanlarına gideceğiz. Tarım arazilerini sanayiye açamayız çünkü gelecekte dünyayı bekleyen en önemli şey kıtlık." dedi.

2017.08.09 17:27 - Son Güncellenme: 2017.08.09 17:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Hisarcıklıoğlu: İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu

Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen, sanayici ve iş adamları ile oda ve borsa başkanlarının katıldığı istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya'nın sanayileşmede hızla ilerleyen bir kent ve aynı zamanda Anadolu'nun parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.

Bölgede Kütahya'nın yatırım yapılacak önemli kentlerin başında bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyor. Bu şehirlerde sanayileşme için arazi üretilemiyor. Sanayileşme için artık arazi yok. Bursa'da tarım arazilerini ya sanayiye çevireceğiz ya da yeni açılım alanlarına gideceğiz. Tarım arazilerini sanayiye açamayız çünkü gelecekte dünyayı bekleyen en önemli şey kıtlık. Allah bize çok bereketli topraklar vermiş. Bu açıdan Kütahya sanayileşme açısından en avantajlı bölgelerden birisi. Kütahya seramikte, camda ve porselende dünya markası. Kütahya otomotiv yan sanayinde piyasaya girmeye başladı. Kütahya'da 8 firma otomotiv yan sanayi üretimi yapıyor. Kütahya geleceğin sanayisine yani otomotiv yan sanayine doğru giriş yapmış durumda."

Hisarcıklıoğlu, Kütahya'nın termal ve sağlık turizmi açısından potansiyeli yüksek bir il olduğuna işaret ederek, özellikle kentte bu alanda yatırımlar yapılması çağrısında bulundu.

Kütahya'da oda başkanlarının birlik ve beraberlik içerisinde olduğunun göze çarptığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Kütahya'daki tüm oda başkanlarımı kutluyorum. Türkiye örnek olabilecek bir davranış sergilemekteler. Bizim kültürümüzde birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Rahmet ve bereketi bulmak için Kütahya'daki tüm oda ve borsalar her zaman birlikte hareket etmektedir. Bu çok önemli. Paylaşabilmek çok kolay bir şey değil. Burada oda başkanları paylaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral da kentin ticaret ve sanayisiyle ilgili bilgiler verdi.

Güral, Hisarcıklıoğlu'ndan Zafer Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz getirilmesi, kente TOBB üniversitesi ve serbest bölge kurulması çalışmaları hususlarında destek istedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.09 17:27 - Son Güncellenme: 2017.08.09 17:27 - HABER MERKEZİ
A