Hindistan bağımsızlığının 72. yılını kutluyor

Hindistan bağımsızlığının 72. yılını kutluyor

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Hindistan-Türkiye ilişkilerinin uzun süredir devam eden dostluk bağlarının temelinde yükseldiği bildirildi.

2018.08.16 16:05 - Son Güncellenme: 2018.08.16 16:06 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hindistan bağımsızlığının 72. yılını kutluyor

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğince, ülkenin bağımsızlığının 72. yılı  dolayısıyla yayımlanan açıklamada, dünyada en hızlı büyüyen, en çok yatırım çeken  ülkelerden birinin Hindistan olduğu belirtilerek, ülkedeki gençlerin parlak bir  gelecek inşası için duyduğu heyecan ve öz güvene işaret edildi.

Hindistan'ın Türkiye ile ilişkilerine de değinilerek, "İki ülke  ilişkileri, uzun süredir devam eden dostluk bağlarının temellinde yükseliyor."  ifadesi kullanıldı.

İki ülkeden şirketlerin karşılıklı yatırımlarıyla güçlenen ekonomik  ilişkilerin, üretim, inşaat ve servis başta olmak üzere çok sayıda sektörde  kendini çeşitlendirdiği belirtilen açıklamada, liderler arasındaki üst düzey  görüşmelerin sıklığına vurgu yapıldı.

Hindistan Başbakanı Nerandra Modi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan arasındaki özel dostluğun ilişkilerdeki rolüne işaret edilen  açıklamada, Hindistan'ın, G20 gibi uluslararası organizasyonlar dahil çok sayıda  platformda Türkiye ile iş birliğini güçlendirmek istediği kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye-Hindistan arasındaki diplomatik ilişkilerinin  kuruluşunun 70. yıl dönümünü kutlarken, biz halklarımıza daha iyi bir gelecek ve  ikili ortaklıkta tam potansiyelimizi gerçekleştirme arayışında omuz omuza  veriyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.16 16:05 - Son Güncellenme: 2018.08.16 16:06 - HABER MERKEZİ
A