"Hepimiz güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız"

"Hepimiz güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Avrupa Birliği'ndeki insanların yüzde 90'dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynı güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız" dedi.

2017.12.05 20:06 - Son Güncellenme: 2017.12.05 20:06 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
"Hepimiz güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO zirvesindeki dışişleri bakanlarının yuvarlak masa toplantısının açılışını yaptı.

Stoltenberg konuşmasına, "Savunma konusundaki son AB kararlarının NATO'nun ortaklığı ile nasıl tamamlayabileceğimizi ve tüm uluslarımızı daha güvenli hale nasıl getireceğini de tartışacağız" diyerek oturumu açtı.

"HEPİMİZ AYNI GÜVENLİK SORUNU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Stoltenberg, yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'ndeki insanların yüzde 90'dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynı güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız; sınırlarımızda bir istikrarsızlık söz konusu. Bu yüzden, her zamankinden daha çok, birbirimizle işbirliği içinde olmamız önemli. Son yıllarda önemli ilerleme kaydettik ve bugün işbirliğini güçlendirecek yeni tedbirler üzerinde anlaşmaya varacağız. Konular arasında askeri hareketlilik ve birlik, siber savunmayı destekleme ve terör tehditleri ile mücadeledeki işbirliği var" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.05 20:06 - Son Güncellenme: 2017.12.05 20:06 - HABER MERKEZİ
A