Hedonutopia: Yapılmışı yapmak yersiz

Hedonutopia: Yapılmışı yapmak yersiz

'Ucube Dizayn' ve 'Yarı Cennet' adını verdikleri iki albümle alternatif müzik piyasasında dikkat çeken Hedonutopia grubu üçüncü albümleri için kolları sıvadı. Grup üyeleri Fırat Külçek ve Kerem Feyzi, "Biz de hit şarkı yazmasını biliriz ama yapılmışı yapmak yersiz. Sağı solu belli olmayan, doğrucu dev aynası olmayı seçtik" şeklinde konuştu

2018.08.14 18:19 - Son Güncellenme: 2018.08.14 18:19 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Hedonutopia: Yapılmışı yapmak yersiz

Haz anlamına gelen "hedon" kelimesiyle, gerçekleştirilmesi imkânsız tasarı anlamını taşıyan "ütopya" kelimelerinin birleşmesiyle oluşan "Hedonutopia" grubu üyeleri Habertürk'ten Arif Hür'e konuştu. Yeni albümlerini sonbahar'da hayranlarıyla buluşturacaklarını açıklayan grup, "Albümün kayıtlarını ve mixini Kaan Düzarat'ın stüdyosunda Taner Yücel ile birlikte yaptık. Bu albüme farklı bir doğallık kattı diye düşünüyoruz. Plak şirketimiz Dokuz Sekiz Müzik bize özgür bir ortam sundu. Çıkaracağımız albümde çıtayı yükselttik diyebiliriz. İlk iki albümde bütün bunları eş, dost toplanıp bir evde kotarmıştık. Artık prodüksiyon zamanı. Yeni bir seviyeye hazırız" dedi.

Özgün müzik yapmanın önemine değinen üyeler, "Zafer'e gittiği kanıtlanmış yolların virajlarını ezbere bilmek çoğu sanatçının yolu olmuş. Bu virajları bizde biliyoruz ama bir keçi yolu, başka bir patika olmalı. Taksim'de bir odada, Peyote'de ya da Karga'da 10 yıl aradık o yolları. Meyve ağaçları ve şelaleler bulduk, otoban alışkanlığı saçma. Yapılmışı yapmak yersiz. Tüm köyü aynı kalıbın içinde korkutup eğlendiren bir şaman olmaktansa, sağı solu belli olmayan, doğrucu dev aynası olmayı seçtik. Ortamlara girmiş ve sağa sola vurmaktan taka tukaya dönmüş bir aracın içinde çok eğleniyoruz. Yoksa biz de biliriz hit sözler yazmasını, hatta üzerinde çalışıyoruz bile, ama alışılmadık cinsinden" ifadelerini kullandı. 

Hedonutopia, 7 Eylül Cuma Kadıköy Mecra'da, 22 Eylül'de ise Zorlu Center'da gerçekleşecek olan İstanbul Müzik Gunleri Red Bull Music sahnesinde olacak.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.08.14 18:19 - Son Güncellenme: 2018.08.14 18:19 - HABER MERKEZİ
A