Hayallerimiz yıkıldı

Hayallerimiz yıkıldı

Türk futbolu için tarihi bir gün büyük kabusa döndü... UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkenin Almanya olacağını açıkladı.

2018.09.27 14:58 - Son Güncellenme: 2018.09.27 16:51 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Hayallerimiz yıkıldı

UEFA EURO 2024'ü düzenleyecek ülke bugün UEFA'nın Nyon'daki merkezinde açıklandı.

İki ülkenin sunumunu dinleyen UEFA yetkilileri kısa bir ara verdi. Bu sırada Türkiye ve Almanya heyetleri salondan ayrıldı. Bekleyişin ardından UEFA yetkilileri tarafları yeniden salona davet etti. Heyetlerin ardından şampiyonanın yapılacağı ülke için oy veren UEFA delegeleri de salonda yerini aldı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın (EURO 2024) Almanya'da yapılacağını açıkladı. Almanya gerçekleşen oylamada 12 oy alırken, Türkiye 4 oyda kaldı.

TÜRKİYE'NİN HAZIRLIĞI

EURO 2024'e ev sahipliği yapmak için "Birlikte Paylaşalım" sloganıyla yola çıkan ve  Almanya ile rekabet eden Türkiye'nin UEFA'ya sunduğu adaylık dosyasında statlar, ulaşım, hukuki-mali konular ve teknik altyapı ile ilgili detaylara yer verilmişti.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören UEFA'nın adaylık dosyası değerlendirmesi sonrasında yaptığı açıklamada "UEFA'nın yayınlamış olduğu raporda adaylık dosyamızın haiz olduğu geniş vizyonun değerinin anlaşılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Organizasyonu daha fazla kişiyle buluşturmayı ve turnuvanın ticari büyümesini Avrupa sınırlarının ötesine taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

SUNUM SONA ERDİ

Türkiye adına sunumları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra, TFF başkan vekilleri Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, Fenerbahçe  Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye'nin adaylık elçisi Ampute Milli Takımı oyuncusu Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncusu Jessica O'Rourke Çarmıklı yaptı.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.27 14:58 - Son Güncellenme: 2018.09.27 16:51 - HABER MERKEZİ
A