Hatay'da canlı bomba öldürüldü

Hatay'da canlı bomba öldürüldü

Hatay-İskenderun yolu üzerinde Topboğazı mevkiinde 1'i ölü olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristin canlı bomba olduğu iddia edildi.

2017.08.19 13:02 - Son Güncellenme: 2017.08.19 16:36 - Güncel
A
Hatay'da canlı bomba öldürüldü
00:51 'Dur' ihtarına uymayınca ateş açıldı

İLGİLİ VİDEO

'Dur' ihtarına uymayınca ateş açıldı

Hatay-İskenderun yolu üzerinde Topboğazı mevkiinde 1'i ölü olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Öldürülen teröristin canlı bomba olduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre şüphe üzerine takibe alınan bir araca polis saat 12.15 sularında Hatay-İskenderun yolu Topboğazı mevkiinde dur ihtarı bulundu. Dur ihtarına uymayan ve ateşle karşılık veren teröristler ile polisler arasında çatışma çıktı. Aracı, lastiklerine ateş ederek durdurmayı başaran güvenlik güçleri, teröristlerden birini ölü, biri kadın 3 teröristi de canlı olarak ele geçirmeyi başardı. Çatışma sebebiyle trafik uzun süre durdu. Yakalanan teröristler kelepçelenerek götürüldü. Öldürülen teröristin cesedi de ambulansla morga kaldırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Türkiye'ye bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen 5 DEAŞ terör örgütü mensubunu taşıyan araca mücadele edildiği belirtildi. Açıklamada, 5 şüpheliden 4'ünün teslim olduğu, Suriyeli olduğu tespit edilen 5'inci şüphelinin dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirildiği, saldırganın hastanede öldüğü kaydedildi.

Hatay Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriye sınır hattı ve ilimizde yapılan istihbari çalışmalarla, ülkemize bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen DEAŞ terör örgütü mensuplarını taşıyan araca 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 12.15 sıralarında Kırıkhan ilçesi Topboğazı mevkiinde müdahale edilmiştir. Araçta bulunan 5 şüpheliden 4'ü teslim ol ikazına uymuş, Suriyeli olduğu tespit edilen 5'inci şüphelinin dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirilmiştir. Yaralı saldırgan hastanede yapılan müdahalelere rağmen ex olmuştur. Olayla ilgili olarak tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.08.19 13:02 - Son Güncellenme: 2017.08.19 16:36 - Aysın Komitgan
A