Harran'da pamuğa karşı alternatif ürün yetişiyor

Harran'da pamuğa karşı alternatif ürün yetişiyor

Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir bölümünün yetiştiği Şanlıurfa'nın Harran Ovasında sulama alanlarının genişlemesiyle çiftçiler, alternatif tarım ürünlerinin ekimini yapıyor.

2018.07.30 12:02 - Son Güncellenme: 2018.07.30 12:05 - Ekonomi
A
Harran'da pamuğa karşı alternatif ürün yetişiyor

Harran'a bağlı Çepkenli Mahallesinde çiftçilik yapan İsa Atılgan, 20 dekarlık alanda ekimini yaptığı alternatif ürünleri sayesinde başarılı sonuçlar elde etti. Ovada sulanabilir arazinin geniş olduğunu belirten çiftçi Atılgan, Harran Ovası verimli toprağıyla Türkiye'nin birçok ihtiyaç duyduğu ürünleri karşılama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

20 dekarlık alanda farklı sebze türlerini eken Atılgan pamuğa göre iki kat daha kar elde etti.

Kavun, karpuz, patlıcan, biber, domates ve fasulye yetiştirdiğini söyleyen Atılgan, kışın ise marul ve lahana gibi sebzeler ektiğini belirtti. Çiftçilerin ovada yeni ürünler denediğini dile getiren Atılgan, "Pamuğa alternatif olarak ektiğim ürünlerden iyi sonuç elde aldım. Daha önce Antalya'da sera işinde çalışmıştım. Elde ettiğim ürünleri yol kenarında satışına sunarak nakliye masrafından da kurtuldum. Amacım Harran Ovasında sebze tarımını da yaygınlaştırmaktır."dedi.

Ziraat Mühendisi Mehmet Tekçe de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak, pamuktarımına alternatif olacak çalışmaları bölgede yürüttüklerini belirtti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.07.30 12:02 - Son Güncellenme: 2018.07.30 12:05 - Gülcan Tekin
A