Hamsi bereketi yüzleri güldürdü!

Hamsi bereketi yüzleri güldürdü!

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize ağ bırakan Karadenizli balıkçıların yüzünü hamsi güldürdü.

2017.11.12 17:12 - Son Güncellenme: 2017.11.12 17:13 - Ekonomi
A
Hamsi bereketi yüzleri güldürdü!

Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir,  gazetecilere yaptığı açıklamada, kasım ayıyla birlikte başlayan hamsi bereketinin  sürdüğünü söyledi.

Gırgır tekneleri ile denize açılan balıkçıların avladıkları tonlarca  hamsiyle limana döndüklerini ifade eden Aydemir, "Hamsi bereketinin bir süre daha  devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Karadeniz'de hamsi akını olduğunu belirten Şahin Aydemir, "Şu anda  Sinop'tan Hopa'ya bir hamsi akını var. Bunu gören balıkçılarımız adeta hamsinin  peşine düştü. Bir gecede 20-30 ton hamsi avlayan teknelerimiz oluyor." diye  konuştu.

Aydemir, hamsi bereketinin yüzleri güldürdüğünü vurgulayarak, "Hamsi  bollaşınca fiyatı da 3 liraya kadar düştü. Ordu'daki bir çok tezgahta hamsinin  kilogramı 3 liradan satışa sunuluyor." şeklinde konuştu.

Avlanan hamsilerin bir bölümünün Karadeniz'deki illere dağıldığını  ifade eden Şahin Aydemir, "Bir bölümü ise başta İstanbul ve Ankara gibi büyük  şehirlere gönderiliyor. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında Karadeniz hamsisini  bulmak mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Aydemir, deniz suyunun soğumasıyla hamsinin daha da lezzetlendiğini,  vatandaşların bundan dolayı hamsiye ilgi gösterdiğini de kaydetti.

Tezgahlarda yoğunluk yaşanıyor

Öte yandan, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki balıkçı tezgahlarında da  hamsi yoğunluğunun yaşandığı gözlendi.

Kentte 15 yıldır balıkçılık yapan İsmet Kurt, hamsiye olan ilginin  fazla olduğunu ifade etti.

Bu durumun sevindirici olduğunu dile getiren Kurt, "En az hamsi alan 2  kilo alıyor. Daha fazla alanlar da oluyor." dedi.

Vatandaşlardan Hanife Aydın ise hamsinin ucuz olduğunu duyduklarını  ifade ederek, "Fiyatlar gayet güzel. Balık türleri ne kadar ucuz olursa vatandaş  da o kadar ilgi gösteriyor. Bizler bu fiyatların bir süre daha bu şekilde devam  etmesini diliyoruz." diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2017.11.12 17:12 - Son Güncellenme: 2017.11.12 17:13 - Aysın Komitgan
A