Gürsulular Bursa'nın tarih dokusuyla buluştu

Gürsulular Bursa'nın tarih dokusuyla buluştu

Gürsu Belediyesi düzenlediği ücretsiz kültür gezileriyle ilçe halkını Bursa'nın tarihi zenginlikleriyle buluşturuyor.

2018.01.11 12:08 - Son Güncellenme: 2018.01.11 12:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gürsulular Bursa'nın tarih dokusuyla buluştu

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri" ilçe halkından yoğun ilgi alıyor.

Gürsu'nun kültürel yaşamının zenginleşmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Kültür gezilerine olan yoğun ilgi bizleri mutlu ediyor. Hemşehrilerimizin böyle sosyal faaliyetlere ilgili olması bizleri daha da fazla faaliyet yapmaya yönlendiriyor. İlçemizde kültürel faaliyet yapma imkanlarının gelişmesi konusunu önemsiyoruz ve bu hassasiyetle yatırımlar yapıyoruz. Bunun yanında şimdilik Bursa sınırlarındaki kültür gezilerimizi ülke genelinde gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz " dedi.

Kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi'ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

"Kültür ve Sanat Şehri Gürsu" sloganıyla, 1 Kasım 2017 - 30 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan geziler; haftada iki gün, yetişkinler ve öğrencilere yönelik yapılmakta. Gezilere katılmak isteyenlerin Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapması gerekmekte.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 12:08 - Son Güncellenme: 2018.01.11 12:08 - HABER MERKEZİ
A